23948sdkhjf

Swedol öppnar sin första butik i Bergen

"Stärker positionen i Norge"

Swedol öppnade den 20 juni sin allra första Swedol butik i Åsane norr om Bergen.

Butiken ligger centralt i affärsområdet Liamyrane. Swedolkoncernen har redan etablerats med en Univern-butik i centrala Bergen.

Swedol-koncernen har sedan tidigare 6 Swedol-butiker, 10 Univern-butiker och dotterbolagen Univern Solutions AS och Karl S Hanssen AS i Norge och erbjuder ett brett utbud av verktyg, arbetskläder, skyddsutrustning och andra förbrukningsmaterial för den professionella marknaden.

- Bergen är Norges näst största stad och en naturlig plats för att stärka vår marknadsposition i Norge.

- Genom etableringen av Swedol i Åsane kommer vi att kunna erbjuda ett betydligt större utbud till både befintliga och nya kunder i Bergen, säger Gunstein Lauvrak, chef för Swedol i Norge.

- Åsane är ett viktigt nav och handelsområde norr om Bergen och vi tror att vi har hittat en mycket rätt plats för vår butik på Liamyrane, säger butikschef Morten Johnsen.

Den 20 och 21 juni fanns en öppningsfest för affären, som främst syftade till den professionella marknaden men som också har flera privatkunder.

Swedol har cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna är främst inom bygg, industri, logistik, jordbruk och offentlig service.

Bolaget hade en omsatte 3,2 miljarder svenska kronor 2018 och har 1 000 anställda. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078