23948sdkhjf

Stölder för 4,7 miljarder 2018 – tullen får inte stoppa

| Av Joakim Johansson | Tipsa redaktionen
– Varför är det så svårt att stoppa stöldgods från att skeppas ut ur Sverige? Varje år försvinner entreprenadmaskiner, diesel, GPS-utrustningar, båtmotorer och annat stöldgods, till ett värde av många miljarder kronor ut ur landet. Tullverket har inte befogenhet att stoppa utflödet, och om polisen faktiskt tar någon läggs undersökningen nästan alltid ner i brist på bevis. Det är direkt kränkande för dem som drabbas och förödande för tilltron till det svenska rättssystemet.

Det sade Hampe Mobärg, vd för branschorganisationen ME (Maskinentreprenörerna) när han medverkade vid ett rundabordssamtal i Almedalen tillsammans med representanter från riksdagens justitieutskott, Svensk Handel, Bil Sweden och andra branschorganisationer.

Vid samtalet presenterades en ny studie av stöldsituationen i Skåne, utförd av Charlein Simonsson och Stina Bengtsson från Lunds Tekniska högskola, LTH.

Läs också: Regeringen måste agera för att lösa maskinförarbristen

– Dieselstölder ur fordonstankar är det absolut vanligaste brottet, och det drabbar i första hand dem som har entreprenadfordon. Två av tre entreprenörer drabbades av diesel-, inbrottsstölder eller fordonsstölder under 2018. Bara i Skåne stals diesel till ett sammanlagt värde av 176 miljoner kronor. Vår uppskattning är att det i hela Sverige försvann diesel för över 1,15 miljarder kronor i fjol – och då är alltså inte stölder av fordon eller verktyg inräknade. Om man gör det blir siffran betydligt högre, 740 miljoner för Skåne och över 4,7 miljarder för hela landet, sade Stina Bengtsson.

– Ett grundproblem är att de som drabbas ofta undviker att anmäla, eftersom värdet på det som stjäls ofta är mindre än självrisken. Det innebär i sin tur att polismyndigheten inte får in det i sin statistik och eftersom man då inte ser mörkertalet, så prioriteras inte bekämpningen av den här typen av brottslighet. De drabbade branscherna måste verka för att höja anmälningsgraden, som idag ligger på cirka 60 procent, sade Charlein Simonsson.

Läs också: Maskinentreprenörerna jobbar vidare med Pon

– Min bild är att de drabbade branscherna i allt större utsträckning på egen hand snabbt måste samla och sammanställa information om stölderna och sedan överlämna den till polisen. Först då kan man systematiskt följa och förebygga brotten. Svensk Handel har utvecklat en särskild app som gör det enklare för den som drabbats att anmäla, eftersom det sker på ett ställe via nätet, samtidigt får vi detaljinformation om vad som hänt vid varje enskilt tillfälle. Vi arbetar nu för att modifiera appen, så att den kan anpassas till andra branschorganisationer och verksamheter med samma behov, sade Per Geijer, säkerhetschef vid Svensk Handel.

Andreas Carlson, KD, vice ordförande i riksdagens justitieutskott, lovade att fortsätta arbeta för en skärpt lagstiftning och större befogenheter för Tullverket.

– Internationella stöldligor är ett stort och växande samhällsproblem som vi måste bemöta. Det handlar om att systematiskt bekämpa brottsligheten. Idag ligger det en utredning om tullens verksamhet färdig på bordet, men kvarnarna mal alldeles för långsamt. För mig är det helt självklart att vi snabbt måste ge tullen större befogenheter och tillföra de resurser som krävs, även om det gäller exempelvis rätt att bära vapen, sade Andreas Carlson.

Maskinentreprenörerna (ME) är ett bransch- och arbetsgivarförbund som organiserar 4 000 privata maskinentreprenörer. Förbundet ingår i Svenskt Näringsliv och verkar för att skapa bättre förutsättningar för branschen genom bland annat utveckling av kompetens, kvalitet och miljö, samt samhällspåverkan.
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Jaguar läxar upp Oxford

Jaguars eldrivna I-Pace är ingen bil enligt Oxford English Dictionary. Det uppskattas inte av den brittiska biltillverkaren som bestämt hävdar att en bil kan vara eldriven och att det är något gammalmodigt att hålla fast vid att en bil i regel ska drivas av förbränningsmotorer

Reportage
Hårda bud i Småland

Andreas Hagman ser om sitt hus – inga kontrakt skrivs på utan indexreglering och kunder som hotar att gå till ”någon annan” när priserna höjs får gärna gå. – Vi måste stå på oss.

Hon får strategiansvar i Veidekke

Epiroc satsar vidare i Örebro

Epiroc kompletterar sin produktionsanläggning för utrustning avsedd för ovanjordsborrning i Örebro med cirka 10 000 kvadratmeter. Arbetet inleds i år med beräknat färdigställande 2021.

Ökat intresse för Komatsu i Värmland

För ett par år sedan förvärvade Söderberg & Haak en anläggning i Skåre, strax utanför Karlstad. Enligt företagets vd Jonas Jaenecke har det i hög grad påverkat det lokala intresset för Komatsus maskiner – och nu börjar det komma igång på allvar.

Nyhetsbrev

Nu skärps kampen mot tappade redskap

Inga fler tappade skopor är budskapet när nu Maskinia och Sundahls Maskinaffär väljer att utrusta sina grävmaskiner från Doosan respektive Atlas med Engcons alternativ till säkert redskapsfäste samt ett standardiserat låssystem.

Arkiv

”Det här är en måste-maskin”

JCB har för första gången tagit fram en roterande teleskophanterare, en maskin som ska fylla många funktioner, den ska kunna göra både en teleskophanterares, en krans och en plattforms arbete.

Lättare att asfaltera i Skåne

Bioolja hamnade i fokus när Svevia invigde ett nytt asfaltverk i skånska Hurva. Dagen till ära serverades pommes frites som en påminnelse om att uppvärmningen i asfaltverket sker med hjälp av bioolja som bland annat är en restprodukt av olja använd vid fritering.

Uppsala säljer åter mark för bostadsrätter

300 000 skäl att fira i Norge

Hitachis kompakta grävmaskiner har fått ett rejält fotfäste i Norge. Därför är det föga förvånande att den 300 000:e kompakta grävmaskin som lämnat produktionsanläggningen i Japan hamnat hos en norsk kund.

70 år med mobila byggkranar

Det är nu nästan på dagen 70 år sedan Hans Liebherr fick sitt efterlängtade patent på mobila tornkranar. Därmed lades också en stabil grund till det som utvecklats till en av världens största tillverkare av entreprenadmaskiner.

Svenska maskiner på kartan

250 000 maskiner syns som prickar på JCB:s stora skärmar – telematiksystemet ska få dem att rulla bättre och tanken är att utveckla systemet, även i Sverige och det snart.

Söderberg & Haak på offensiven

"Vi flyttar nu fram positionerna i såväl norr som söder."

Tungviktare på höstmässor

För nio år sedan lanserade Maskinmekano ett lättflyttat och snabbetablerat sorteringsverk på lastväxlarram. På höstens svenska entreprenadmaskinsmässor i Umeå och på Ring Knutstorp presenteras en kompakt uppföljare med ökat fokus på miljön.

Göteborgsjärnväg flyttas till tunnel

Inom kort inleds den tredje och sista etappen i utbyggnaden av Hamnbanan på Hisingen. Efter färdigställandet 2024 är Trafikverkets förhoppning att mer gods till och från Göteborgs Hamn ska transporteras på järnväg i stället för på väg.

Huddig satsar hårdare i Östeuropa

Reportage
Skogens konung kör grävmaskin

Mörka vintrar och myggiga somrar. Att bygga skogsväg i Småland har sina sidor men Tomas Karlsson älskar sitt jobb ändå. – Det är skapandet som är kul.

Från tankesmedja till hållbarhetschef

Mer hållbart bränsle i skogen

80 procent mindre utsläpp av växthusgaser från drivmedel ska vara en värdefull effekt när nu Sveaskog tecknar avtal med Preem och Skoogs Bränsle om förnybart drivmedel.

Thomas Concrete Group shoppar i Tyskland

Koncernen har köpt en tysk sand- och grustäkt.

Byggpraktik för kvinnor

23 augusti arrangerar Riksbyggen, NCC och Arbetsförmedlingen en informationsträff för arbetslösa kvinnor i Karlstad med omnejd om möjligheten att få praktikplats på byggarbetsplatser.

Skanska – med bland jättarna

Skanska håller ställningarna som ett av världens största byggföretag. På den lista som sammanställts av brittiska International Construction ligger den svenska byggjätten kvar på fjortonde plats. Liksom tidigare domineras toppen av kinesiska byggare.

Bauma 2019
Eldrivet radarpar för gruvan

Även om eldrift blir allt vanligare bland mindre maskiner är det lätt att glömma att el varit ett vanligt alternativ för stora maskiner i många år. Liebherrs 210-tonnare R9200E måste definitivt betraktas som en av de större.

Allt fler kvinnor kör lastbil

Ny vd i Lambertsson

Fler kinesiska däck från Gripen Wheels

NCC bygger åt HSB

Här är gruvbolagets nye vd

Förbättrat resultat för Byggpartner

1

Rekordet för att få ett bygglov – en timme

SLP rekryterar förvaltare

Svevias nya sydsvenska ballastchef

NCC bygger i Linköping

E12 byggs ut för 268 miljoner kronor

260 nya lägenheter ska byggas i Barkarbystaden

Se alla Företagens egna nyheter

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Blå spridarbelysning

Rött positionsljus med kromad sarg

Ny säljare - Södra Sverige

Flexible positioning drives and actuators

Nya sorteringsverket ECO3+ är grönt och tyst!

Ny, stark serie i Thermomurfamiljen

KIPP presenterar stödelement, positioneringselement och fästelement

Back-tv sats 7" - se fyra kameror samtidigt

Unikt kombinationsljus

Drivaxel till Peugeot 207

Ny drivaxel till Mazda 3

Bakljus - 40% rabatt

Kamerasystem för traktor och maskin.

Liten arbetsbelysning - även backlampa

Vi ses väl på Trailer Trucking Festival?

Maxtel Slim, extraljusramp

Nyhet - Carbon serien från Lazer Lamps

Självsugande centrifugalpump för industrier

Arbetsbelysning LED - reducerat pris

Behöver du en produktlösning med DT-kontakt?

Huvudstrålkastare ABL 3830

Uppdaterad produktkatalog

Ny drivaxel till Hyundai och Kia

70 inspektionspunkter och 61 sidor rapport

Sänd till en kollega

0.159