23948sdkhjf

JCB växlar upp i Brasilien

Den brasilianska marknaden har vacklat under flera år. Nu tycks den dock ha skjutit fart igen, vilket fått JCB att planera för en investering på cirka 25 miljoner pund (närmare 300 miljoner kronor) i verksamheten.

Sedan 2001 har Sao Paulo varit hemvist för JCB:s produktion i Brasilien. 2012 investerades motsvarande närmare 1,2 miljarder kronor i en ny fabrik i staden. Efter några svåra år ser nu företaget åter igen med stor tillförsikt på den sydamerikanska kontinenten och har därför aviserat ytterligare en storsatsning på närmare 300 miljoner kronor för att växla upp verksamheten ytterligare. Bland annat aviseras nya maskinmodeller skräddarsydda för Brasilien och andra närliggande marknader

Investeringen understryker vårt åtagande på denna viktiga marknad och gör det möjligt för oss att ta tillvara alla de möjligheter vi har för tillväxt framöver. Den brasilianska marknaden är i mycket bra form. Den har vuxit märkbart under de senaste 18 månaderna och växer fortfarande. Nu har vi några väldigt spännande möjligheter som väntar framför oss, säger företagets vd Graeme Macdonald.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096