23948sdkhjf

Hatten av för Hattexpressen

En rullande fabrik för flexibla foder som kan användas vid ledningsrenoveringar lanseras nu i Sverige av Aarsleff Rörteknik som utlovar snabbare och billigare ledningsförnyelse som dessutom ska kunna genomföras med mindre miljöpåverkan.

De senaste åren har efterfrågan på renovering av servisledningar, ledningar som förbinder fastigheter med huvudledningar, ökat i Sverige. I takt med det ökade behovet har väntetiderna blivit allt längre. Nu lovar dock Aarsleff Rörteknik att arbetet ska kunna göras snabbare och effektivare med hjälp av en rullande fabrik som kallas Hattexpressen. Det är en specialutrustad lastbil som fyllts med allt som krävs för att effektivt och med hög kapacitet förnya servisledningar på plats.

Efterfrågan av servisrenoveringar har ökat markant i Sverige och med hjälp av Hattexpressen kommer vi nu att kunna möta marknadens behov. Vår nya enhet möjliggör ännu snabbare insatser än tidigare, vilket innebär vinster för både våra kunder och samhället. Ledningsförnyelse med flexibla foder är en metod som sparar tid och håller nere störningar och miljöpåverkan. Med hjälp av Hattexpressen kommer vi att kunna utföra cirka 1 000 servisrenoveringar per år, säger Stefan Indahl, vd på Aarsleff Rörteknik.

Namnet syftar på det hattliknande material av flexibla foder som används för att förnya servisledningar. Identiska enheter är redan etablerade på bland annat den danska marknaden. I Sverige hade Hattexpressen premiär i Norrköping där bland annat bostadsområdet Lagerlunda drabbats hårt av översvämningar på grund av stora brister i det befintliga ledningsnätet. Läs mer här. Därefter rullar Hattexpressen vidare genom landet med stopp i bland annat Uppsala, Haninge och Kungsör.

De flexibla fodren appliceras på insidan av befintliga rör, vilket gör det möjligt att renovera trasiga avloppsledningar utan att gator och tomtmark behöver grävas upp. Därmed reduceras utsläppen av koldioxid samtidigt som omgivande infrastruktur inte påverkas i lika stor utsträckning som vid traditionell renovering som kräver friläggning av rören.

Läs mer om Aarsleffs schaktfria ledningsrenoveringar här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094