23948sdkhjf

Yanmar shoppar i USA

Yanmar förvärvar kompaktlastartillverkaren ASV, baserad i Michigan, bland annat för att stärka sin ställning i Nordamerika

Yanmar fortsätter att expandera inom sitt specialområde – mindre entreprenadmaskiner. Genom förvärvet av nordamerikanska ASV förstärks maskinutbudet med band- och hjulgående kompaktlastare samtidigt som företaget också får en värdefull produktionsbas i USA.

ASV grundades 1983 och började tillverkade mindre lastmaskiner 1990. 1998 började företaget leverera banddrivna underreden för Caterpillars räkning och 2011 tillverkade företaget en hel serie skidsteers för Terex räkning.

Nu har Yanmar aviserat att man vill förvärva den välmeriterade amerikanska tillverkaren och hoppas att affären ska avslutas under årets tredje kvartal. Priset anges till strax över 70 miljoner US-dollar.

Vi räknar med att förvärvet kommer att förstärka Yanmars erbjudande inom kompaktlastarsegmentet avsevärt, en produktlinje som är avgörande för framgång på den mycket viktiga nordamerikanska marknaden, säger Giuliano Parodi, vd för Yanmar Holdings.

Han är övertygad om att förvärvet är en väsentlig faktor för att uppnå målen om tillväxt både i Nordamerika och i resten av världen. Inte minst värdesätter han tillgången till ett försäljningsnät som i princip i sin helhet blir ett komplement till det egna nätet.

ASV:s ordförande och vd Andrew Rooke lyfter bland annat fram att företagets anställda nu hamnar i en betydligt större, globalt verksam koncern med ambitioner att växa ytterligare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078