23948sdkhjf

Tadano växer vidare genom förvärv

Tadano har slutfört förvärvet av verksamheten i Demag Mobile Cranes, inklusive fabriken i tyska Zweibrücken.

Tadano och Demag är två urstarka varumärken inom vertikala transporter. Som tidigare framgått i Leveranstidningen Entreprenad lade Tadano tidigare i år ett bud, värt cirka 215 miljoner US-dollar, på den verksamhet som bedrevs av Terex under varumärket Demag i tyska Zweibrücken.

Läs mer här.

Tadanogruppens långsiktiga mål är att bli den globala marknadsledaren inom vertikala transporter och förvärvet av Demag Mobile Cranes är ett viktigt steg på vägen, säger Tadanos ordförande och vd Koichi Tadano.

Samtidigt lovar han att förvärvet kommer att genomföras med ett minimum av påverkan på befintliga kunder.

Kunderna kan lugnt räkna med att verksamheten redan från början kan fortsätta precis som tidigare. I de flesta fall kommer kontakterna med Demag att vara desamma som tidigare oavsett om det handlar om försäljning, service eller reservdelar. Enda skillnaden är att e-postadressen kommer att avslutas med tadano.com i stället för terex.com.

Förändringen ger oss en möjlighet att kombinera våra styrkor på ett sätt som stärker vår verksamhet. Det finns samordningsfördelar i hela värdekedjan, från konstruktionsarbetet, via inköp och produktion till eftermarknad, något som kommer våra kunder till godo, säger Koichi Tadano.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094