23948sdkhjf

Volvo utvecklar batterier med Samsung

Volvo har bildat en strategisk allians med Samsung för att snabbare få fram batterier till Volvokoncernens elektriska lastbilar och samtidigt stärka den långsiktiga förmågan inom elektromobilitet.

Volvokoncernen är en av världens största tillverkare av kommersiella fordon. Med elektrifieringen av fordon kommer de ökande behoven av transporter att ske på ett renare och tystare sätt och öppna nya möjligheter för våra kunder och för samhället i stort. Alliansen med Samsung SDI är ett viktigt nästa steg på vår resa mot att erbjuda världens mest verkligt hållbara transportsystem och fossilfria alternativ i våra fordon, säger Volvos vd och koncernchef Martin Lundstedt.

Young-Hyun Jun, vd för Samsung SDI, gör analysen att alliansen kommer att säkerställa en långsiktig, marknadsledande position för de två företagen.

Vi övertygade om att denna allians kommer att erbjuda överlägsna erbjudanden inom energi, säkerhet och hållbarhet för fordonsindustrin, mitt i transportbranschens förändring, säger Young-Hyun Jun.

Även Volvokoncernens inköpschef Andrea Fuder ser med förväntan på samarbetet som innebär att Samsung SDI:s batteripaketteknik kommer att användas i Volvokoncernens produktion av elektrifierade lastbilar.

Med detta samarbete är vi väl positionerade för att möta ökande marknadskrav. Genom att använda Samsung SDI:s omfattande kunskap kring batteriteknik stärker vi ytterligare vår redan avancerade elektromobilitetsteknik, säger Andrea Fuder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094