23948sdkhjf

NCC bygger bad i Burlöv

Burlöv ska få ett nytt badhus, ett projekt värt 290 miljoner kronor.

Det nya badhuset, som ska kunna ta emot 200 000 besökare per år, placeras nära den nya pendeltågsstationen. Det får en 50-metersbassäng, en undervisningsbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng. Dessutom ska badet förses med lokaler för ett gym, reception och café.

Uppdraget, värt 290 miljoner kronor, har gått till NCC som ska utföra det i partnering med Burlövs kommun

Burlövsbadet blir inte NCC:s första skånska badprojekt. Företaget har byggt till exempel Ystad badhus, Sjöbo simanläggning och Hylliebadet i Skåne, erfarenheter som nu kommer väl till pass, förklarar Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, i ett pressmeddelande.

– Genom vår badhusgrupp delar vi erfarenheter mellan projekten. Det gör att vi kan utveckla och bygga nya Burlövsbadet så det blir miljömässigt och tekniskt hållbart för både besökare och kommunen.

– Tillsammans med NCC har vi funnit en lösning som både tillgodoser kommunens framtida behov och är hållbar. Det nya badet blir en mycket viktig del av attraktiva Burlöv och utvecklingen av Kronetorpsstaden som nu växer fram mellan Arlöv och Åkarp. Järnvägsutbyggnaden Lund-Arlöv, fyra spår med Burlövs nya station ger utmärkta pendlingsmöjligheter till och från området och nya Burlövsbadet, säger Lars-Åke Ståhl, kommundirektör i Burlövs kommun, i samma pressmeddelande.

Byggstart planeras till slutet av året, och det hela ska vara klart i början av 2022.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109