23948sdkhjf

Bränslesnål terminalkran

Upp till 30 procents bränslebesparing, stor lyftkapacitet och bekväm arbetsmiljö utlovas när Sennebogen nu utökar sin serie terminalmaskiner med 855E Hybrid.

Hamnar och återvinningscentraler har setts som tänkbara arbetsplatser när Sennebogen tagit fram en ny materialhanterare i storlek mellan 850E och 860E. Arbetsvikten för den nya 855E Hybrid anges till mellan 77 och 110 ton beroende på val av bom och sticka. I den längsta konfigurationen är räckvidden 21 meter med en utlovad lyftkapacitet på 7,7 ton vid spetsen.

Cummins levererar dieselmotorn på 231 kilowatt och utrustad med automatisk tomgång och Eco Mode. Det finns även en elektrisk version på 200 kilowatt.

Den höj- och sänkbara hytten finns i två varianter – Maxcab som lanserades så sent som 2017 och den rymliga Mastercab. Båda utlovas ge en bekväm arbetsmiljö med bland annat bra sikt, ergonomiskt ställbart komfortsäte, gott om förvaringsutrymme, ljudisolering och den specialutvecklade Sennebogen-joysticken.

Maskinen är också utrustad med det så kallade Green Hybrid System som utlovas reducera bränslebehovet med upp till 30 procent. En energiåtervinningscylinder, monterad på bommen, komprimerar och lagrar den energi som produceras när bommen sänks. Den ackumulerade energin är sedan tillgänglig vid nästa lyft. Principen kan liknas vid en fjäder som komprimeras och sedan släpper sin energi när den expanderar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093