23948sdkhjf

AF majoritetsägare i Betonmast

AF Gruppen fortsätter sin uppbyggnad av entreprenadverksamhet genom förvärvet av aktiemajoriteten i Betonmast. Förvärvet görs via ett holdingbolag som ägs till 66 procent av AF Gruppen och till 34 procent av ledningen och tidigare aktieägare i Betonmast.

Betonmast har haft en enastående tillväxt sedan starten 2006 och är ett välskött företag med kompetent personal och ledning, spännande projekt, stark tillväxt och god lönsamhet samt en solid orderstock. AF Gruppen har ett långsiktigt och industriellt syfte med ägandet, och vi har för avsikt att vara en aktiv ägare. Med vårt inträde hoppas vi kunna tillföra kompetens och insikter som kan bidra till att öka värdeskapandet i företaget på kort och lång sikt. Vi anser att detta är en mycket bra lösning för företaget, medarbetarna och kunderna, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.

Betonmast-koncernen, som ingår i Betonmast Haehre, har bland annat satsat på projektutveckling och partneravtal och har en projektportfölj som exempelvis omfattar större bostadsprojekt samt kommersiella och offentliga byggnader.

Betonmast-koncernen har cirka 1 000 anställda och består av totalt 16 företag i segmenten Betonmast Sverige, Betonmast Projektutveckling och Betonmast Norge. Företagen omsatte under 2018 cirka 6 942 miljoner norska kronor med ett resultat kring 217 miljoner norska kronor.

Det totala budet anges till 2 075 miljoner norska kronor. Köparens förhoppning är att alla anställda i Betonmast som i dag äger aktier i Betonmast Hæhre ska fortsätta sitt ägande i Betonmast Holding. Efter avslutat köp är avsikten att erbjuda dessa aktieägare aktier till samma villkor som Betonmast Holding betalar i transaktionen.Bedömningen är att AF Gruppen efter detta kommer att ha en ägarandel på i storleksordningen 60 procent.

Säljaren Betonmast Haehre beskriver senare års verksamhet i koncernen som krävande på grund av fusioner och omorganisationer. I mars i år beslöts därför att dela bolaget, en process som nu ser ut att vara avslutad.

Det är mycket tillfredsställande att vi nu hittat en lösning som gör att vi kan dela koncernen i enlighet med styrelsens intentioner. I och med att transaktionen genomförs läggs grunden för att vi ska kunna fokusera helt på den dagliga verksamheten och förbättringsarbete. Överst på dagordningen står en ökad lönsamhet, säger koncernchefen Svein Hov Skjelle som också aviserar ett namnskifte till Haehre & Isachsen Gruppen.

Affären förväntas vara slutförd i höst efter godkännande från bland annat bolagsstämmor och berörda konkurrensmyndigheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.097