23948sdkhjf

Scantruck breddar med kranar

1 september övertar Scantruck den svenska generalagenturen för Sennebogens teleskopkranar. De tyska kranarna finns både hjul- och bandgående och har kapacitet att lyfta från 16 upp till 130 ton och en maximal räckvidd från 24 till 67 meter.

Sennebogen-kranarna blir ett fint och logiskt supplement till vårt existerande Manitou-program. Vi har förfrågningar på de tyska teleskopkranarna redan innan de första maskinerna har kommit till Rosersberg. Det tyder helt klart på ett stort intresse, säger Anker B Lemvig som är Scantrucks Business Manager för Sverige.

Målgruppen för teleskopkranarna är speciellt byggindustrin där de kan lösa många uppgifter, men maskinerna kan också användas i många andra branscher. De flexibla och kompakta kranarna används också vid bland annat rivningsarbete och materialhantering, säger Anker B Lemvig.

Sennebogen grundades redan 1952 med produktion av maskiner och material till lantbruket. Sedan dess har produktprogrammet skjutits mot kranteknologi och maskiner till materialhantering för användning inom bland annat byggindustrin, återvinning och terminaler av olika slag.

Bolaget har ungefär 1 600 anställda, dels på huvudkontoret i Straubing i Sydtyskland, dels på fabriker i Ungern, USA och Singapore.

För Scantruck blir det svensk premiärvisning av produktprogrammet på Entreprenad Live på Ring Knutstorp 12-14 september. Först ut är 613E med 16 tons lyftkapacitet och upp till 24 meters räckvidd.

Det är en av de minsta i Sennebogens utbud av teleskopkranar, men är, enligt Anker B Lemvig, ändå utrustad med såväl kranspel som fly-jib.

Källa: Scantruck, Sennebogen, Entreprenad Live,

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.516