23948sdkhjf

Från tankesmedja till hållbarhetschef

Mattias Goldmann, vd för tankesmedjan Fores, tillträder 1 oktober som hållbarhetschef på Sweco och kliver samtidigt in i ledningsgruppen för konsultföretagets svenska verksamhet.

Som vd på tankesmedjan Fores driver Mattias Goldmann bland annat 2030-sekretariatet, som arbetar för 2030-målet om en fossilbränsleoberoende fordonsflotta. Han är flitig debattör i klimatfrågor och har bland annat varit talesperson för Gröna Bilister. 2016 utsågs han för övrigt till ”Mäktigast i Hållbarhetssverige”.

Klimat- och hållbarhetsfrågorna har gått in i en ny fas där omställningen ska förverkligas och här är Sweco med sina många uppdrag i Sverige och globalt helt centrala. Swecos vilja att vara en del av lösningen har imponerat på mig och jag ser mycket fram emot den skillnad vi kan göra för att Sveriges klimatmål och de 17 globala målen för hållbar utveckling uppfylls, säger Mattias Goldmann.

Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige menar att det ställs allt högre krav på oss alla för att hitta större och snabbare klimatnytta i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Vi driver på den omställningen genom att vara rådgivare till våra kunder och genom de 32 500 uppdrag som vi genomför årligen, därav har hållbarhet en stark koppling till våra affärer. I Mattias får vi en ny hållbarhetschef med gedigen erfarenhet av hållbarhetsområdet och jag ser fram emot att tillsammans arbeta vidare för att driva hållbarhetsfrågan framåt ytterligare, säger Ann-Louise Lökholm Klasson.

Morgan Andersson

Mattias Goldmann lämnar vd-stolen i tankesmedjan Fores för att bli hållbarhetschef i Sweco.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094