23948sdkhjf

Ökat intresse för Komatsu i Värmland

För ett par år sedan förvärvade Söderberg & Haak en anläggning i Skåre, strax utanför Karlstad. Enligt företagets vd Jonas Jaenecke har det i hög grad påverkat det lokala intresset för Komatsus maskiner – och nu börjar det komma igång på allvar.

I dag har Söderberg & Haak tillgång till mer än 3 000 kvadratmeter lokaler och ett hektar mark för uppställning och provkörning av maskiner i värmländska Skåre. Drygt tio personer arbetar med försäljning, service och reservdelsförsörjning. Därutöver finns servicepartnern Jaco Maskinservice i Säffle.

Karlstad och Värmland är ett strategiskt viktigt område för oss. Vi har många kunder i Värmland med omnejd och det finns en bra marknad för både våra entreprenad- och lantbruksmaskiner, säger Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke.

Ett led i satsningen på entreprenadmaskiner är att säljaren Mårten Eriksson sedan i våras är helt fokuserad på det segmentet. Hittills har det handlat om maskiner från Komatsu, bland annat har några grävmaskiner hittat nya ägare från Skåreanläggningen. Inom kort kommer anläggningen även att kunna erbjuda Bomags maskiner för vägbyggnad.

Tack vare vår lokala satsning, med både försäljning och service ökar intresset för Komatsu. Närheten till service och reservdelar är viktigt för kundernas trygghet, säger Mårten Eriksson.

Maskinutbudet förstärks inom kort med en helt ny uppsättning produkttyper genom Bomag-agenturen som tillför vältar, fräsar och asfaltutläggare samt vibroplattor.

– Extra roligt är att, när nyheten kom i juni att Söderberg & Haak fått agenturen för Bomag, så fick jag genast förfrågningar från en Värmlandsentreprenör med behov av nya asfaltsfräsar. Så det börjar bra, säger Mårten Eriksson.

Jonas Jaenecke betonar att en huvudstrategi är att hålla korta leveranstider för de flesta av modellerna på både entreprenad- och lantbrukssidan.

– Vårt arbetssätt går ut på att det ska finnas maskiner i lager, som är färdigutrustade och snabbt kan levereras. Vi arbetar så för att möta kundernas behov snabbt och effektivt. Snabba leveranser innebär konkurrensfördelar och det är självklart något att ständigt sträva efter, säger han.

Enligt Jonas Jaenecke pågår just nu en förstärkning av organisationen på flera punkter. Bland annat görs insatser för att öka serviceverkstädernas mobilitet för att kunna erbjuda snabbare service oberoende av var maskinen befinner sig.

Samtidigt pågår en jakt på säljare i flera regioner. Nyligen förstärktes exempelvis organisationen med Magnus Jakobsson i norra Sverige och Jesper Granlund längst i söder.

Läs mer här.


https://www.entreprenad.com/article/view/672668/soderberg_haak_pa_offensiven



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094