23948sdkhjf

Volvo dukar upp i Umeå

Kompakta grävare, flera nya hjullastare och en snävsvängd asfaltläggare utlovas när Swecon ställer ut på Load up North.

Swecon är en sällsynt gäst på svenska mässor numera, men företaget har inte varit nödbett när det vankas mässa norrut. Volvos svenska återförsäljare är en trogen gäst på Load up North och finns på plats även i år, när mässan för första gången arrangeras i Umeå

Företaget dukar upp en 600 kvadratmeter stor monter och erbjuder också testkörning på ett intilliggande demoområde.

I montern ska det bland annat finnas en hel del kompakta nyheter – till exempel den sex ton tunga bandgrävaren Volvo EC60E och en uppdaterad Volvo ECR88D Pro, med helt ny hydraulik.

En del större maskiner får också följa med till björkarnas stad, till exempel hjulgrävarna Volvo EWR150E och EWR170E, och bandgrävarna EC220E och ECR355E.

Swecon tar också med sig en kompakt hjulburen asfaltläggare: Volvo P2870D ABG har en vändradie på två meter och kan köras i upp till 16 kilometer i timmen, noterar Swecon.

Företaget tar också med sig ett gäng hjullastare. I fjol  lanserades en del nya hjullastare i mellansegmentet, Volvo L60H-L90H och flera nya maskiner ska visas upp i Umeå, till exempel Volvo L60H Light Duty, L60H med VBG-drag och L90H med Excicontrol, som ska underlätta redskapsstyrningen.

Andra Volvonyheter i montern är en helt ny serie planeringsskopor till de kompakta hjullastarna med start under hösten 2019.

Volvos digitala system, som till exempel grävsystemet Dig Assist och kundsystemet MySwecon ska också presenteras på mässan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079