23948sdkhjf

Han tar över som Cramochef i Sverige

Sedan 12 augusti är Henrik Norrbom vd för Cramos svenska bolag. Redan nu aviserar han ett ökat fokus på digitala lösningar som ska möta kundernas behov nu och i framtiden.

Cramo har i dag mer än 90 depåer och cirka 860 anställda spridda över Sverige. Företaget ingår i en koncern som bildar Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster. Verksamheten bedivs i 14 länder genom cirjka 300 depåer och 2 700 medarbetare som omsatte runt 780 miljoner euro under förra året.

Anställningen av Henrik Norrbom kan vara en fingervisning om att företaget står inför en förändringsprocess som innebär ett ökat fokus på digital teknik.

Den nye vd:n kommer närmast från rollen som vd på Teliaägda telekombolaget Skanova. Dessförinnan har han haft befattningar som nätchef och CTO på Telia och innan dess arbetat många år på Eltel Networks i roller så som distriktschef, regionchef, COO och försäljningsdirektör.

– Jag ser verkligen fram emot att få utveckla företaget och branschen ytterligare. Jag hoppas kunna möta och underlätta kundernas vardag genom bästa möjliga produkter och service. Jag vill se ett Cramo som möter kundernas behov med nya digitala lösningar, säger Henrik Norrbom.

Med i bagaget har han också en examen i Business Finance från IHM Business School och tjänstgöring som marinofficer i svenska försvarsmakten.

Parallellt med vd-uppdraget kommer Henrik Norrbom också att fungera som Executive Vice President Skandinavien och som medlem i Cramo Groups koncernledning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063