23948sdkhjf

Upp till bevis för Caterpillar

Pon Equipment fick chansen att visa mer än bara maskinerna på Load up North.

Umeå. Det är första gången mässan anordnas i Umeå och de tidigare upplagornas gruvfokus var betydligt svagare, konstaterar Pon Equipment.

– Vi får utvärdera vad det här ger, vi hoppas ju att de ska dra lika mycket som Boden, säger Kristian Johansson, produktchef på Pon Equipment.

Caterpillars svenska återförsäljare hade ändå laddat upp på sedvanligt sätt.

Företaget hade en väl tilltagen monter med ett stort utbud maskiner. Däribland fanns flera nya grävmaskiner i Next Generation, läs mer om dem här, här och här.

Pon genomförde också den andra av tre deltävlingar inför Cat Operator Challenge på mässan (en tävling som för övrigt blev en rafflande tillställning, läs mer om det här.)

Pon Equipment erbjöd också demokörning – en grävmaskin (Caterpillar 323) och en hybridhjullastare (Caterpillar 972) samsades om den rätt trånga demoytan.

– Vi får köra en maskin åt gången, men det blir faktiskt ett bra sätt för oss att visa systemet e-fence, konstaterar Anders Forsberg, produktchef på Pon Equipment.

Systemet innebär att maskinen får en angiven yta att röra sig inom, körs den utanför de tillåtna gränserna stannar den.

– Det blir en extra säkerhet, det behövs faktiskt här där vi står intill en gångväg, det blir ju extra känsligt, kommenterar Kristian Johansson.

Läs gärna mer om ”säkerhetsbubblan” e-fence här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078