23948sdkhjf

"Att vi räknar hem mer än hälften av uppdragen är helt rimligt"

Svevia tog hem tolv av 20 driftkontrakt i årets upphandlingar med Trafikverket – till ett sammanlagt värde av 1 740 miljoner kronor.

Svevia konstaterar i ett pressmeddelande att det har gått bra i årets upphandlingar av driftkontrakt. Trafikverket upphandlade totalt 20 kontrakt och Svevias kammade hel tolv av dessa, till ett sammanlagt värde på 1 740 miljoner kronor.

Att vi räknar hem mer än hälften av uppdragen är helt rimligt då vi är Sveriges största vägentreprenör, säger Olle Öberg, chef för driftverksamheten, Svevia, i pressmeddelandet.

Listan över kontrakten är lång: Svevia är ny entreprenör i Bollnäs, Nora, Södra Skaraborg och på Mälaröarna, och fortsätter som entreprenör i Storuman, Ånge, Malung, Fagersta, Västra Södertörn, Västra Skaraborg, Trollhättan och Falkenberg.

De flesta av kontrakten löper över fyra år, med möjlighet till två års förlängning.

Startdatum var den 1 september och Svevia noterar att det är en utmanande uppgift – vägarna ska vårdas och underhållas både sommartid och vintertid.

Den kanske största utmaningen är dock att locka fler till yrket, konstaterar Olle Öberg.

Det här är en framtidsbransch med stora möjligheter till karriärutveckling. Arbetet utförs i stor frihet under ansvar och tillsammans med proffsiga kollegor.

Han lyfter också fram att man numera har stöd av modern teknik.

Vi ligger långt fram när det gäller att använda digital styrning i våra uppdrag.

– Många kanske tror att det här är en gammal omodern och trött bransch. Det stämmer inte!

Olle Öberg betonar också att detta är en samhällsbärande funktion – utan fungerande vägar står vi oss slätt.

Att jobba med drift och underhåll av vägar är också att göra skillnad varje dag. Utan oss skulle inga transporter, pendlare eller andra trafikanter ta sig fram.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141