23948sdkhjf

För stor för Bauma

Tanken var att visa Sennebogens nya flaggskepp – den 420 ton tunga materialhanteraren 895E – på Bauma. När det väl var dags för den gigantiska Münchenmässan visades även Sennebogens koloss – men inte i München utan i fabriken i Straubing.

Större, starkare och längre. Det kan vara den aktuella trenden för en rad entreprenadmaskiner, men det gäller definitivt bland materialhanterarna där Sennebogen nu visar fram 895E. Med en motor på upp till 570 kilowatt, arbetsvikt på 420 ton och räckvidd på upp till 40 meter har den, enligt tillverkaren, ingen motsvarighet på marknaden.

Tillverkarens traditionella modulsystem ger många möjligheter att skräddarsy kranen efter beställarens önskemål. Den finns i fyra räckvidder, från 28 till 40 meter. Den kan fås med dieselmotorer för steg II eller steg V, den senare med motor på 563 kilowatt, eller med en elektrisk motor på 500 kilowatt. Undervagnen finns i standardutförande som hjulgående, larvgående eller i portalvariant.

Tillverkaren lovar en underhållsvänlig maskin med bekväm och säker arbetsplats i den stora Portcab-hytten. Hytten kan höjas och sänkas i intervallet 11-22 meters ögonhöjd, något som ger goda förutsättningar för riktigt bra sikt över de flesta arbetsområden.

Plattformar och trappor ska vara utformade och placerade för att säkerställa att både in- och utsteg kan genomföras enkelt och tryggt.

Maskinen må vara stor, men företaget lovar ändå energibesparingar på upp till 30 procent tack vare det väl beprövade Green Hybrid-systemet.

Bedömningen är att maskinen främst ska vara intressant för större hamnar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109