23948sdkhjf

Nytt och gammalt på veckans lista

En intensiv vecka är över och på hemsidan var det bland annat undermåliga ledningar, skickliga förare och gamla jättar som lockade mest – här är veckans topplista!

Visset VA. På grund av ett undermåligt vatten- och avloppssystem når ungefär en fjärdedel av dricksvattnet aldrig fram till konsumenten. Det framgår av en färsk rapport från WSP. Läs mer här!

Läs också: Hovgrävikusen dominerade

Massa mässa. TV-sändningar och monterspring – första dagen på Entreprenad Live blev händelserik! Läs mer här!

Historiskt lyft. Det är nu nästan på dagen 70 år sedan Hans Liebherr fick sitt efterlängtade patent på mobila tornkranar. Därmed lades också en stabil grund till det som utvecklats till en av världens största tillverkare av entreprenadmaskiner. Läs mer här!

Utvalda byggare. Det står nu helt klart att det blir Implenia som svarar för utbyggnaden till dubbelspårig järnväg mellan Varberg och Hamra i ett uppdrag värt cirka 3,5 miljarder kronor. Detta sedan Trafikverket valt att lösa ut optionen för genomförandefasen av projekt Varbergstunneln. Läs mer här!

Tre segrare. Pontus Eriksson, Fredrik Johansson och Pär Andersson är de tre maskinoperatörer som utgör det svenska laget när den internationella finalen i Case Rodeo avgörs 18 oktober för tionde gången. Läs mer här!

Större och starkare. Cordestam Maskin kunde visa upp en helt färsk Tatra på Load up North – den tjeckiska lastbilen har kommit i en ny version 2019. Läs mer här!

Populärt koncept. Åtta av tio av Volvos hjullastare i norr har redskapsstyrningssystemet ExciControl – nu utökas samarbetet. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.078