23948sdkhjf

Skånsk sug i hårt stål

Eslövsföretaget Disab lanserade en helt ny produkt på Entreprenad Live – slangarmen Multiflex, en helsvensk produkt i höghållfast stål.

Kågeröd. Slangarmen beskrivs som flexibel, den är byggd i höghållfast stål och ska därför bara både stark och lätt, hävdar Disab, som firade sin nya produkt på Entreprenad Live.

Enligt företaget kan man minimera risken för avgrävda kablar genom att använda slangarmen.

– Tack vare Multiflex kommer våra kunder numera kunna komma in på fler arbetsområden och göra fler uppdrag än vad de tidigare kunnat, vilket är oerhört uppskattat, säger försäljningschef Christer Magnusson i ett pressmeddelande.

Slangarmen ska klara av en hel del, lovar Disab. Den ska göra allt som företagets övriga slangarmar kan, men har också fått funktionen att gräva.

Den ska därför kunna vakuumgräva djupt ner i marken, för att till exempel frilägga kablar och rör.

Den ska också  kunna suga upp och transportera material och det ska inte spela någon roll om materialet är vått, torrt, klumpigt eller finkornigt.

Armen har fem sektioner och ska därför kunna få en lång räckvidd inom en 180 grader stor sektor bakom maskinen.

En speciell rotatorfunktion på armens verktygsfäste ska öka kraften och göra att sugen kan ta sig ner i marken på ett effektivare sätt.

Enligt Disab är sugen gjord för att kunna göra det mesta, den ska till exempel kunna resa sig upp längs en husvägg och gräva djupt ner i marken.

Maskinen ska vara enkel att att tömma, den ska också vara lätt att manövrera, grävsugen styrs via joystick och operatören ska kunna stå på säkert avstånd.

Disab lyfter också fram att Multiflex är den första grävsugen som är producerad i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096