23948sdkhjf

Svenska förarlaget är komplett

Den tredje och siste svensken har nu kvalificerat sig till Cat Operators Challenges Europafinal.

Den sista av tre svenska deltävlingar arrangerades i Pon Equipments monter på Entreprenad Live förra veckan.

Den som gick segrande ur striden var Magnus Rundberg från Hässleholm.

Det känns bra, lite otippat men ibland har man tur. Jag var inte riktigt inställd på att vinna men jag gjorde mitt bästa och det räckte hela vägen, säger Magnus Rundberg i ett pressmeddelande.

Han vann med 142,28 poäng vilket var 9,5 poäng före tvåan Christer Persson, Cliffton som fick 131,74 poäng och trean Per-Erik Johansson, Stråvalla Maskinstation som samlade ihop 117,61 poäng.

Resultat

  • Magnus Rundberg, Mjölkalånga Entreprenad - 142,28 poäng
  • Christer Persson, Cliffton - 131,74 poäng
  • Per-Erik Johansson, Stråvalla Maskinstation - 117,61 poäng

Magnus Rundberg driver Mjölkalånga Entreprenad. Där har han ett 20-tal maskiner och affärsidén är att hyra ut kompletta maskiner med förare till både företag och privatpersoner.

Företaget har ett 20-tal maskiner och målet är att flottan ska vara så mångsidig som möjligt. Flera av företagets maskiner är från Caterpillar. Den senaste i raden är den nya bandschaktaren Cat D6 XE som blir en av de tre första maskinerna i Sverige.

Hans egen maskinpark är rätt bred, och det kan ha varit en framgångsfaktor i tävlingen, berättar han i pressmeddelandet.

Jag är van att köra olika maskiner och tycker det är roligt att testa de maskiner jag inte har provat. Jag har haft maskinintresset sen jag var liten och det har växt genom åren. Jag kör fortfarande maskin på heltid i jobbet.

Han uppger att han är lugn som person och har byggt på sig en maskinerfarenhet genom åren.

Just nu kör jag en skidsteer och justerar asfalt. Längst erfarenhet har jag av grävmaskiner eftersom jag tidigare har kört hjulgrävare i tio år. I företaget är jag också van att hoppa in och köra alla andra maskiner när det behövs.

Magnus Rundberg ser fram emot EM-finalen, som går av stapeln den 8-11 oktober i Malaga:

Jag tror att motståndet blir hårt även om Sverige är i framkant när det gäller både utrustning och maskiner. Svenska förare ligger i topp på att köra och prestera bra. Men det finns även andra som är duktiga, till exempel förare från våra grannländer. Helt klart blir det tuff konkurrens!

Det svenska laget är nu komplett, redan i våras kvalificerade sig Janne Hirsikangas från Askersund, på Load up North tidigare i höst tillkom David Tomasson, Strömsund och nu ansluter alltså Magnus Rundberg.

Lyckas någon av svenskarna riktigt bra på EM får de visa vad de går för även i VM i Las Vegas, världsfinalen anordnas under Conexpo 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078