23948sdkhjf

Storsäljare får storebror

Merlos senaste Panoramicmodell är rejält uppgraderad både kapacitetsmässigt och under huven där det finns mängder med ny teknik under det gröna skalet.

Merlos P40.17 har i många år varit en av de mer populära teleskoplastarna hos Hüllert Maskin. När maskinen nu fått en storebror som anländer till Sverige vilken dag som helst är förväntningarna på nykomlingen minst sagt stora.

Mer muskler och längre räckvidd gör att vi har stort hopp om att P50.18 ska bli en lika stor framgång, säger Andreas Tagesson, operativ chef på Hüllert Maskin.

Den etablerade modellen har, enligt leverantören, hittat användare inom ett flertal olika segment. Det ska inte minst gälla på byggarbetsplatser där den som materialhanterare blivit att vanligt alternativ för att lyfta in byggmaterial i huskroppar under byggskedet. Enligt Hüllert Maskin är det inte ovanligt att modellen ansvarar för all materiallogistik på bygg- och anläggningsprojekt.

Den större modellen baseras på samma modellkoncept, men har utformats för högre lyftkapacitet, högre lyfthöjd, längre räckvidd och bibehållen stabilitet tack vare stödbenen. Fyra tons lyftkraft har blivit fem och den tidigare lyfthöjden har förbättrats från knappt 17 meter till 17,5.

Dessutom utlovas förbättringar på många andra punkter. Även om den till det yttre ser ut ungefär som föregångaren ska bland annat hytten vara rejält uppgraderad samtidigt som det finns mängder med ny teknik under det gröna skalet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11