23948sdkhjf

Ägarskifte i Trellegräv

Storskogen har förvärvat aktiemajoriteten i tungrivaren Trellegräv med tillhörande dotterbolag. Trellegräv hamnar därmed i en företagsgrupp som sedan tidigare innefattar bland annat CS Riv & Håltagning, Kranlyft, Berco, Tunga Lyft och Scandinavian Terrain Vehicles.

Trellegräv är ett fint och välskött bolag med lång historik inom rivning samt med en stark position inom sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla verksamheten tillsammans med management, säger Niclas Rundlöf, ansvarig för segmentet Entreprenad & Infrastruktur på Storskogen.

Förvärvet gjordes 1 oktober och innebär att Storskogen fyller på sin organisation med ett väletablerat tungrivningsföretag med cirka 50 anställda och med en omsättning som anges till cirka 180 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret.

Trellegräv är framför allt verksamt i södra Sverige där det utöver rivning även tar hem bland annat uppdrag inom marksanering och spontning. Däruöver finns ett ben som sysslar med maskinuthyrning.

Trellegräv är ett familjeföretag i andra generation och vi har under en tid övervägt en försäljning av bolaget. När vi träffade Storskogen föll alla pusselbitar på plats. Vi ser verkligen Storskogen som en långsiktig och stabil ägare, vilket känns tryggt både gentemot våra medarbetare och kunder. Vi har kvar en minoritet av aktierna i bolaget och ser fram emot att utveckla Trellegräv tillsammans med Storskogen, säger säljarna Jonas och Stefan Jönsson.

Efter förvärvet beräknas segmentet Entreprenad & Infrastruktur omsätta runt en miljard kronor per år med ett EBIT-resultat om cirka 150 miljoner kronor.

Storskogen som startades 2012 är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Företaget har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 44 fristående företag med en samlad omsättning på ungefär 6,7 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.068