23948sdkhjf

JCB storsatsar i Tyskland

Efter en investering motsvarande drygt en halv miljard kronor kunde JCB:s styrelseordförande Lord Bamford nyligen inviga företagets nya huvudkontor för Tyskland i Köln.

Redan 1965 etablerade JCB sitt tyska dotterbolag och sedan dess har verksamheten befunnit sig i en kraftig tillväxt. Enbart nätet av återförsäljare i landet sysselsätter, enligt företaget, runt 2 000 personer.

Efter en av JCB:s största enskilda investeringar hittills har nu den tyska organisationen fått ett helt nytt centrum i Köln, i anslutning till det gigantiska industriklustret kring Ruhr och Rhen. Det nya högkvarteret är tre gånger så stort som det gamla. Det har plats för 75 tjänstemän, showroom och träningscentrum för kunder och återförsäljare. Sammantaget beräknas ungefär 3 000 personer få värdefull utbildning på anläggningen varje år.

Europa har varit en mycket viktig marknad för JCB ända sedan 1950-talet och den här anläggningen är ett bra exempel på hur vi investerar för att få tillväxt på sikt. I Tyskland har vi varit verksamma i mer än 50 år och det är av vital betydelse för oss eftersom det är Europas nästa största marknad för maskiner och utrustning för byggande och den femte största i världen, sade Lord Bamford när han invigde anläggningen.

Placeringen har dessutom valts för det strategiska läget med nära tillgång till det tyska nätet av motorvägar. Strax intill anläggningen går A4 till Nederländerna och Belgien samtidigt som A1 passerar inom bekvämt räckhåll för resenärer och transporter mot de södra och norra delarna av Tyskland.

Sedan Lord Bamfords far, Joseph Cyril Bamford, startade JCB i ett garage i Uttoxeter, Staffordshire, 23 oktober 1945 har företaget vuxit till ett av de största på marknaden. Lord Bamford tog över ordförandeklubban 1975 och har sedan dess kunnat konstatera att företaget i dag sysselsätter omkring 15 000 personer, bland annat i 22 fabriker runt om i världen. Tolv av dessa finns i Storbritannien, de övriga finns i Indien, Nordamerika, Brasilien, Kina och Ryssland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098