23948sdkhjf

Bygg din egen Land Rover

2 573 – så många delar krävs det för att bygga nya Land Rover Defender med Lego Technic. Modellen lanserades nyligen i samband med premiärvisningen av den nya Defender-generationen på den internationella bilmässan i Frankfurt.

1 oktober släppte den danska ”byggstens”-tillverkaren Lego sin senaste modell i Technic-serien – Land Rover Defender – till försäljning. Med 2 573 delar finns gott om möjligheter att skapa en modell som ger byggaren en god uppfattning om den teknik som präglar dagens bilar.

Hytten har en detaljerad instrumentbräda, fungerande ratt och framfällbara baksäten som avslöjar den bakre växellådan med fyra växlar. En detaljerad sex-cylindrig motor, fyrhjulsdrift med tre differentialväxlar, vinsch och individuell fjädring på båda axlarna är andra utlovade funktioner.

Dessutom lovar tillverkaren den mest avancerade växellåda som hittills designats för en Technic-produkt. Det rör sig om ett växelsystem med två spakar och en växelväljare för smidig växling mellan höga och låga växlar.

Land Rover har också ett samarbete med brittiska Musto som samlar 50 års erfarenhet av utomhuskläder. I samband med premiärvisningen lanseras en serie kläder och andra produkter för främst utomhusbruk. Bland nykomlingarna finns en termojacka med inbyggd antenn och med fickor som specialpreparerats på ett sätt som utlovas förlänga den tid som krävs innan telefonen behöver laddas. Tänkbar målgrupp är räddningspersonal som arbetar i svår terräng eller varför inte friluftsmänniskor ute på längre färder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.07