23948sdkhjf

Avancerat logistikcentrum i Bålsta

Omfattande grundförstärkning, pålning och en tuff tidplan väntar Kanonaden Entreprenad som åtagit sig mark- och anläggningsarbeten för ett högautomatiserat logistikcenter i Bålsta, nordväst om Stockholm

Sex lager blir ett när Axfoods högautomatiserade logistikcentrum för ett flertal temperaturzoner tas i drift i Bålsta 2023. Den 575 meter långa, 180 meter djupa och 30 meter höga byggnaden byggs för koncernens inköps- och logistikbolag Dagab som därmed kan stänga sex befintliga anläggningar i Jordbro, Borlänge, Årsta, Örebro, Skellefteå och Sätra när Bålstaanläggningen tas i bruk 2023.

Anläggningen uppförs nära E18 mellan Stockholm och Västerås. Dessutom går stickspår från järnväg hela vägen in på markområdet, något som ger fler alternativ för framtida transporter.

Uppdraget att utveckla och hyra ut anläggningen togs i somras hem av Logicenters som bland annat beskriver avtalet med Dagab som företagets hittills största hyreskontrakt i Sverige.

Enligt Erlendur Hilmarsson, projektledare på Logicenters, väntar nu en komplicerad markentreprenad med omfattande grundförstärkning, pålning och en tuff tidplan. Mark- och anläggningsarbeten kommer att genomföras av Kanonaden Entreprenad i en entreprenad värd cirka 300 miljoner kronor.

Kanonaden Entreprenad och Logicenters samarbetar för närvarande i ytterligare två uppdrag. Tillsammans utvecklar bolagen Thomas Cooks nya distributionslager i Landskrona och bygger till Speed Groups logistikfastighet i Borås.

Kanonaden Entreprenad som ingår i AF-Gruppen har kontor i Nässjö, Tranås, Västervik och Kalmar, med närmare 300 anställda och en omsättning som förra året uppgick till ungefär 1,2 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11