23948sdkhjf

Iveco och Daf i samma Malmöstall

Nordic Truckcenter köper Ivecos verksamhet i Malmö och blir 1 november såväl auktoriserad återförsäljare som serviceverkstad för Ivecos hela modellprogram – från 3,5-tons transportbilar upp till tunga lastbilar.

Nordic Truckcenter utökar nu märkesportföljen, från att bara ha jobbat med Daf, tar vi nu även in Iveco. Det är en marknad som växer, där vi vill vara med och ta marknadsandelar. Ett annat viktigt steg är att anläggningen i Malmö blir huvudkontor för vår nordiska verksamhet, säger Mattias Nilsson, vd hos Nordic Truckcenter.

För Ivecos kunder kommer ägarbytet av anläggningen i Malmö initialt inte att innebära någon förändring. Försäljning och service av Iveco kommer som tidigare att ske från Arlöv. Nordic Truckcenter har dock presenterat planer på att investera i Malmö för att efter hand utöka verksamheten och förstärka personalstyrkan med tekniker, försäljare och inom reservdelsförsäljning.

Den här satsningen är strategisk och bra för Iveco i regionen. Det ligger i vårt intresse att fortsätta växa i Norden. Att personalen följer med och får känna sig delaktig i denna satsning har varit en viktig punkt för mig, säger Håkan Jönsson, affärschef för Iveco Nordic & Baltics.

Efter att tidigare i år ha lanserat två nya modeller – transportbilen Daily och den tunga lastbilen S-Way – samtidigt som man nu knutit till sig en stark samarbetspartner som kan branschen, menar Håkan Jönsson att Iveco står väl rustat för framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094