23948sdkhjf

Rototilts jätteinvestering

Arbetet med Rototilts nya fabriksdel går vidare, våren 2020 ska den vara klar och nästa höst ska den tas i drift.

Rototilt bygger ut i Vindeln, en ny 4 200 kvadratmeter stor anläggning ska stå klar i vår och nästa höst ska den kunna tas i drift.

Den nya anläggningen ska rymma utrustning för lackering och montering, det ska frigöra ytor i den befintliga fabriken för bearbetningsmaskiner, Rototilt räknar också med att kunna optimera flödet.

Vi får en genomgående ännu högre kvalitet på våra produkter genom en ny slutprovning, en mer optimerad process för bearbetning, lackering och montering, och än säkrare leveranser, samt att vi står redo inför framtida produktionsökningar, säger Tord Johansson produktionschef på Rototilt, i ett pressmeddelande.

Rototilt uppger att utbyggnaden är företagets största investering någonsin, prislappen landar på cirka 160 miljoner kronor när allt är klart.

Enligt Rototilt är det dock värt att lätta på plånboken – företaget uppger att efterfrågan på grävmaskiner med smarta funktioner ökat, även utomlands, och noterar också att omsättningen fördubblats på fem år och att man väntar sig en fortsatt stark tillväxt.

Vi följer ett investeringsprogram där vi över tid tittar på efterfrågan på våra produkter tillsammans med marknadens utveckling och konjunkturläget, säger vd Anders Jonsson i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078