23948sdkhjf

Epiroc drar ner i Ockelbo

Epiroc avyttrar sin tillverkningsenhet för handhållna borrförbrukningsvaror i Ockelbo. Nyligen lades även verksamhet inom samma segment ner i Kina.

Epiroc har avtalat om att sälja fabriken och dess verksamhet till ett närstående bolag till Monark, en tillverkare av bergborrverktyg med säte i Hof, Norge. Fabrikens cirka 40 medarbetare utlovas fortsatt anställning efter ägarskiftet.

Den nya ägaren kommer att fortsätta förse Epiroc med produkter, huvudsakligen stänger för handhållen borrning, som används av anläggnings- och gruvkunder.

Denna tillverkningsenhet passar bättre med en ny ägare som kan ta in ytterligare produkter i produktion som inte säljs av Epiroc i dag. Vi tror att Monark blir en bra långsiktig ägare av fabriken och en pålitlig leverantör för Epiroc, säger Helena Hedblom, Epirocs gruv- och infrastrukturchef.

Förhoppningen är att transaktionen ska kunna slutföras i år.

Försäljningen är den andra organisationsförändringen på kort tid för Epiroc. För en vecka sedan meddelades att företaget ska omstrukturera tillverkningen av utrustning och verktyg för handhållen bergborrning i Kina. Verksamheter som ses som olönsamma avvecklas helt enkelt för att skapa en optimerad produktportfölj och ett ökat fokus på kärnverksamheten. Verksamheten har en årlig intäkt på motsvarande 125 miljoner kronor och berör cirka 300 anställda.

Huvudsakligen handlar det om att stänga produktionsanläggningen för förbrukningsvaror för handhållna borrmaskiner i Shandong, vilket kompletteras med avyttring av vissa tillgångar. Även här är förhoppningen att arbetet ska vara avslutat innan årets slut.

Enligt Helena Hedblom är omstruktureringen nödvändig för att säkerställa företagets långsiktiga konkurrenskraft.

Vi fortsätter att optimera vår produktportfölj för att fokusera på strategiska kärnområden, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094