23948sdkhjf

Sveviachefen nöjd med utvecklingen

– Vår historiskt starka orderstock, tillsammans med ett gott resultat och förbättrat kassaflöde, visar att vi fortsatt är på rätt väg, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

2018 blev ett bra år för Svevia som bland annat redovisade sitt hittills bästa rörelseresultat för ett kalenderår med 494 miljoner kronor. En surdeg fanns dock – anläggningsdivisionen, som visade ett minusresultat på drygt 100 miljoner kronor, tungt belastad av främst två stora Stockholmsprojekt.

Nio månader in på det nya året ser det betydligt bättre ut. Enligt Anders Gustafsson har den genomförda omstruktureringen av divisionen gett effekt, något som främst framgår genom att divisionen nu redovisar ett plusresultat under årets tredje kvartal – om än inte med mer än cirka fyra miljoner kronor.

Sammantaget redovisar företaget ett rörelseresultat för tredje kvartalet på 133 miljoner kronor (147), en omsättning på 2 117 miljoner kronor (2 207) och en orderstock som ökat till 9,1 miljarder kronor (8,2).

Den ökade orderstocken förklarar Anders Gustafsson bland annat med att division Drift säkrat ett flertal nya kontrakt. Det ledde till att koncernens orderingång i tredje kvartalet ökade med mer än 30 procent jämfört med föregående år och uppgick till 1,5 miljarder kronor (1,2).

Även beläggningsdivisionen förbättrade resultatet, något som tillskrivs en ökad försäljning av stenmaterial och asfalt.

Konecrnbolaget Arento som hyr ut strategiska fordon och maskiner till både interna och externa kunder levererade ett kvartalsresultat i linje med föregående år.

Jag har tillförsikt inför framtiden då verksamheten utvecklas i linje med fastlagd strategi. Vårt arbete med att stärka likviditeten har börjat ge effekt. Vi kan konstatera att kassaflödet stabiliserats i kvartalet och var bättre än föregående år, säger Anders Gustafsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11