23948sdkhjf

OilQuick och Engcon i stort samarbete

Det blir "Encon inside" OilQuicks produkter när de två svenska jättarna ska hjälpa varandra växa. – Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång.

Två svenska jättar ska dra nytta av varandra när OilQuick och Engcon fördjupar sitt samarbete.

–  Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick AB, i ett pressmeddelande

Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer kommenterar Stig Engström, ägare och grundare av Engcon AB, i samma pressmeddelande.

Samarbetet innebär bland annat att OilQuick breddar sitt modellprogram för tiltrotatorer och breddar sitt erbjudande till fler tillverkare.

Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare säger Henrik Sonerud.

Enligt OilQuick kommer företaget i och med det nya samarbetet att kunna erbjuda tiltrotatorer med OQ-fästen tillsammans med Engcons tiltrotator. Produkterna ska vara OilQucikgrå och säljas under OilQuicks varumärke och namn, men märkas med”Engcon Inside” .

Vi vill absolut skylta med Engcons namn. Det är nåt som borgar för kvalité och naturligtvis vill vi dra nytta av det. Det är ju ett tydligt försäljningsargument och kvalité har alltid varit prioriterat hos oss på OilQuick säger Johan Lindqvist, försäljningschef på OilQuick AB, i pressmeddelandet.

En av Sveriges största återförsäljare av just tiltrotatorer kommenterade samarbetet:  ”Äntligen det bästa av två världar, nu kan vi sälja precis det slutkunderna har efterfrågat – toppkvalitet i fästen OCH toppkvalitet i rotorkropp”.

Tanken är att både OilQuick och Engcon ska kunna dra stor nytta av samarbetet och hjälpa varandra växa på olika geografiska marknader, enligt OilQuick är Engcon extremt stark i Norden och OilQuick ser därför en chans att sälja stora volymer tiltrotatorer med OilQuick-teknologi. Företaget uppger att marknaden länge har efterfrågat den här kombinationen.

För Engcons del ska samarbetet leda till en stor tillväxtpotential för tiltrotatorer i tysktalande länder, där OilQuick har sin bästa marknad – över 3 500 OilQuick-snabbfästen levererades dit bara under det senaste året.

Enligt pressmeddelandet pågår sedan en tid ett intensivt samarbete mellan OilQuick Deutschlands CEO Franz Schauer och Engcon Tysklands CEO Martin Engström för att ta fram ett kundanpassat tiltrotatorprogram – helt anpassat till kundernas krav på denna stora tillväxtmarknad.

Enligt Oilqucik kommer alla modeller att vara tillgängliga i alla länder där företaget har försäljning i dag, modellprogrammet kommer att vara alla Engcons modeller för grävmaskiner från 1,5 ton upp till 33 ton.

Först ut i OilQuicks sortiment blir 14-19 ton, tiltrotatorerna får namnet OQTR-E och väntas finnas klara för leverans Q1–Q2 – beroende på modell.

Det här samarbetet kommer att förkorta våra leveranstider avsevärt. Tidigare har vi haft för långa leveranstider på våra tiltrotatorer. Med Engcons produktionslina och vårt eget förädlingsvärde får vi både kortare leveranstider och mer attraktiva prisnivåer säger Johan Lindqvist. 

Vi får också bättre eftermarknadsservice för tiltrotatorerna än tidigare. Detta är en viktig del i samarbetet och något vi får höra från våra kunder hela tiden. Garanti, service och reservdelshantering är nästan avgörande för en affär i dag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109