23948sdkhjf

CE-märkt underhållsplattform

Lagom till vintersäsongen presenterar Zarges en CE-klassad underhållsplattform med anpassningsbar längd och avsedd för lastbilar och andra nyttofordon.

Vintern är på väg, och med den kyla och snö. Tyska Zarges, med svensk etablering i Arlandastad, presenterar nu en underhållsplattform som ska lämpa sig väl för arbete, även utomhus, med tänkt målgrupp bland transportföretag, serviceverkstäder, lastbilsstationer och vägunderhållsmyndigheter.

Arbetsplattformen, som har en arbetshöjd på 4,8 till 5,0 meter, utlovas vara frostbeständig ner till minus 30 grader. Skyddsräcken på alla sidor och halkskyddad gallerdurk på plattform och i trappan med 45 graders lutning ska säkerställa tryggt och säkert arbete vid såväl underhållsarbeten som vid avisning. Eventuell snö och is på plattformen ska kunna tas bort med exempelvis en teleskopskrapa.

Ett utlovat innovativt monteringssystem ska underlätta montage samtidigt som den sex meter långa basmodulen vid behov kan kompletteras med förlängningsmoduler på två eller sex meter. Enligt företaget innebär lösningen att produkten kostar mindre och kan levereras snabbare än tidigare generationer som skräddarsyddes efter kundens önskemål.

Det här är en av våra speciallösningar. Inför detta arbete genomförde vi en undersökning bland olika användare och gjorde sedan förbättringar för att tillgodose deras behov. Vi arbetade sedan tillsammans med en transportör för att testa arbetsplattformen – det var viktigt för dem att serviceplattformen var CE-märkt, och därmed godkänd enligt EU:s maskindirektiv, säger Patric Seger, vd på Zarges Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203