23948sdkhjf

Maskin med mustasch

En liten blå grävmaskin ska dra in pengar till kampen mot prostatacancer.

På Maskinmässan 2018 auktionerade Maskinia ut den svartlackerade grävaren Doosan DX140W-5 Black Edition, det vinnande budet då var 762 000 kronor och summan delades i tre delar och överlämnades till Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet samt Barncancerfonden.

Maskinia berättar nu i ett pressmeddelande att det är dags igen – företaget tänker auktionera ut en maskin för att samla in pengar till forskning.

Denna gång handlar det om kampen mot prostatacancer och auktionsföremålet är en liten blå grävmaskin – en Doosan DX10z Blue Edition, med tiltmellandel från RF System och skopor från Engcon och RF System.

Entonnaren är folierad i Mustaschkampens blå färger och med Mustaschkampens och de deltagande företagens logotyper.

Högsta bud vinner och alla pengar ska oavkortat gå till Prostatacancerförbundets insamling Mustaschkampen 2019, som pågår under november.

Utgångspriset är 170 000 kronor och auktionen börjar på fredag den första november, på klaravik.se och pågår sedan fram till den 29 november, då det vinnande budet ska klubbas.

– Vi är otroligt glada för att Maskinia tillsammans med partners, återigen ställer upp och stöttar vår kamp mot prostatacancer. Bidraget möjliggör att vi kan bidra ännu mer till forskningen för att förbättra cancervården och på sikt förhoppningsvis lösa prostatacancergåtan. I takt med att prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerdiagnos, blivit mer känt har forskningen tagit ordentlig fart och mer resurser behövs verkligen, säger Göran Hellberg, generalsekreterare Prostatacancerförbundet, i pressmeddelandet.

Den som vill se den lilla blå maskinen har chansen på Maskiniadagarna i Linköping den 15-16 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126