23948sdkhjf

Redskapstillverkare gör gemensam sak

Siljum Mekan och Götene Ufo är sedan 1 november helägda av det nybildade holdingbolaget Guse som ägs gemensamt av de tidigare ägarna till de två redskapstillverkarna.

Vi har lärt känna ägarna till Siljum Mekan under en tid och tycker att vi har likvärdiga värderingar och ser på vår marknad, våra produkter, kunder, leverantör och personal på ett likvärdigt sätt. Då kom vi fram till att det är bättre att vi göra detta tillsammans, både för oss själva och för kunderna. Båda bolagen har sina styrkor, och tillsammans får vi ett riktigt vasst koncept och ett mycket starkt kunderbjudande, säger Sven Lans, vd för Götene Ufo och en av delägarna i det nya ägarbolaget.

Även Siljum Mekans vd Alf Spets ser fram mot den gemensamma framtiden.

Det känns jättekul att vi fått denna affär i hamn. Att vi nu ska jobba ihop blir väldigt spännande, och tillsammans får vi betydligt större resurser, både på produktion, konstruktion, utveckling och försäljning. Det gör att vi kan hålla ännu högre hastighet i att ta fram kvalitetsprodukter som våra kunder efterfrågar, säger Alf Spets.

Götene Ufo har huvudkontoret i Götene där företaget också tillverkar redskap till grävmaskiner och hjullastare. Därutöver finns ett säljkontor med lager i Umeå. Bolaget har funnits sedan 1953 och har i dag 49 anställda och en omsättning som beräknas hamna på 105 miljoner kronor i år.

Siljum Mekan ligger i Bygdsiljum mellan Umeå och Skellefteå. Bolaget, i dess nuvarande form, har funnits sedan 1987 och har 15 anställda och en omsättning på ungefär 30 mil-joner kronor, huvudsakligen med produkter inriktade på snöröjning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172