23948sdkhjf

Vattenfritt sopaggregat

Ett hjullastarburet, vattenfritt sopaggregat utlovas klara rengöringen av bland annat gator och parkeringsytor lika bra vintertid som sommartid.

Sopmaskiner är ofta utrustade med vattenburna rengöringssystem för att minska dammspridning. Vattnet försvårar dock användning i minusgrader. Nu erbjuder OP System det helt vattenfria sopaggregatet Trombia från finska Snowek som monteras på en hjullastare och utlovas klara sopningsarbetet året runt.

Ända sedan lanseringen i Finland 2016 har vi fått önskemål från den svenska marknaden om att Trombia ska släppas även där. Vi har väntat på rätt tillfälle och rätt samarbetspartner och nu har vi valt OP System, säger Snoweks vd Antti Nikkanen.

En ligt tillverkaren blev Trombiaaggregatet i juni 2017 den första vattenfria soputrustning som klarade europeiska dammtest för PM10 i den högsta möjliga nivån.

Aggregatet är, enligt den svenska återförsäljaren, försett med ett dammfritt PM2.5/10-certifierat cyklonreningssystem som utlovas ge hög driftsäkerhet och vara enkel att underhålla.

Den patenterade rengöringsteknologi som används kombinerar luftkniv, vakuum, sluten luftcirkulation och borste. Damm och skräp blåses med ett hårt lufttryck mot markytan samtidigt som borsten och undertrycket tar med sig skräpet in i behållaren.

Fakta

  • Körhastighet: 1–15 km/tim
  • Sopningsbredd 2,2 m
  • Vattenfri rengöring
  • Inga filter
  • Dammreduktion även i minusgrader

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126