23948sdkhjf

Holms fördubblar plogtillverkning

Efterfrågan på de fjärilsplogar som Holms Industri lanserade i somras har överträffat förväntningarna. Därför fördubblar nu företaget den planerade produktionen.

För två år sedan bytte Holms Industri strategi, vilket nu börjar bära frukt. Efter ett ägarskifte blev det bland annat en mer offensiv inställning till export samtidigt som det blev en kraftigt ökad satsning på utrustning för vinterväghållning, ett område där det Motalabaserade företaget var förhållandevis stora en gång tiden.

Lagom till sommarens svenska mässor lanserades bland annat den nya fjärilsplogen PVF som tagits emot av marknaden på ett sätt som överträffat förväntningarna.

Plogen lanserades under parollen ”Reclaim the North” och beskrevs som ett avstamp för en stor framtida satsning på snöredskap för den nordiska marknaden.

Läs mer om plog och satsning här.

Tanken var att känna på marknaden och bara tillverka en begränsad upplaga, men efter sommaren har förfrågningar från hela Sverige, särskilt norra delen, kommit in i en strid ström och företaget har därför valt att fördubbla produktionen för att möta efterfrågan.

Utveckling, tillverkning och testning av helt nytt redskap är ett omfattande jobb. Det kräver oerhört mycket av alla i organisationen. Eftersom efterfrågan är hög blev vi utmanande att revidera vår upplaga och öka den, säger företagets försäljningschef Joakim Berglund.

I takt med att produkterna blivit fler och försäljningen ökat har också personalstyrkan vuxit. Tendensen är fortsatt uppåtgående och företagets vd Carl Gindahl aviserar att de tre redskap som nyligen lanserats, varav två vinterredskap, inte är de sista. Redan under 2020 ska det, enligt nuvarande planer, komma ytterligare två eller tre nyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078