23948sdkhjf

Exaktare redskapsstyrning utovas

Ett nytt styrsystem ska göra det enklare att styra och optimera redskapen från hytten.

Excicontrol är utvecklat av Excidor, Drivex och Swecon har funnits med under hela utvecklingsarbetet och tanken är att kunna styra redskap som vikplog, sandspridare, gaffelställ eller sopmaskin via systemet.

Drivex berättar i ett pressmeddelande att föraren ska kunna styra redskapet, och dess funktioner, via en touchmeny i förarhyttens display.

Enligt Drivex gör Excicontrol-systemet det möjligt att starta och stoppa redskapet direkt i displayen, det ska också vara möjligt att styra mängden olja till redskapet.

Företaget lyfter fram att det går att ställa in önskad mängd material till Drivex sandspridare, och att starta hydraulikfunktionen via displayen.

Systemet ska avläsa maskinens hastighet och motorvarv, för att sedan anpassa mängden material så att den blir den önskade.

– Då vi var med från början i utvecklingsprocessen fick vi möjlighet att påverka mycket av de funktioner som nu finns i systemet och därigenom kan de som använder Drivex redskap utnyttja alla fördelar som systemet ger, säger Robert Eriksson, ansvarig för produktutvecklingen på Drivex AB, i pressmeddelandet.

På Load up North tidigare i år berättade Volvos återförsäljare Swecon att åtta av tio hjullastare de säljer i norr är utrustade med Excicontrol, läs mer om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062