23948sdkhjf

Styrsystem för hjullastare passar Drivex

De maskinägare som utrustat sin lastmaskin med det nya styrsystemet Exci Control MH kan nu enkelt styra sina Drivex-redskap via en display i förarhytten.

Redskapstillverkaren Drivex, systemutvecklaren Excidor och Swecon har funnits med från start i utvecklingen av styrsystemet Exci Control MH. De maskinägare som utrustat sin lastmaskin med det nya styrsystemet kan nu enkelt styra sina Drivex-redskap, exempelvis vikplog, sandspridare, gaffelställ och sopmaskin via en display i förarhytten.

I en meny i displayen väljer föraren enkelt med hjälp av touchknappar vilket redskap som ska användas och styr sedan redskapets olika funktioner via touchdisplayen.

Det går även att starta och stoppa redskapet direkt i displayen liksom att styra mängden olja, vilket utlovas spara både bränsle och material. Det innebär exempelvis att det är fullt möjligt att styra den mängd material som släpps med hjälp av en sandspridare, och genom ett val i displayen starta hydraulikfunktionen. Systemet avläser maskinens hastighet och motorvarv och anpassar därefter till önskad materialmängd.

Då vi var med från början i utvecklingsprocessen fick vi möjlighet att påverka mycket av de funktioner som nu finns i systemet och därigenom kan de som använder Drivex redskap utnyttja alla fördelar som systemet ger, säger Robert Eriksson, ansvarig för företagets produktutveckling.

För att anpassa redskapen med 7-polig kontakt till det nya styrsystemet krävs dock montering av en standardadapter för övergång till 13-polig kontakt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078