23948sdkhjf

Logset etablerar i Sverige

Den finska skogsmaskinstillverkaren Logset öppnar ett försäljningsbolag nära Halmstad i december som kommer att svara för maskinförsäljningen i södra Sverige och Danmark.

Sverige är en betydande marknad som ligger nära. Vi har redan kunder i Sverige och efterfrågan på våra maskiner ökar. Cirka hälften av vår personal har svenska som modersmål, vilket underlättar det nya försäljningsbolagets arbete. Grundandet av det nya försäljningsbolaget följer vår strategi att finnas nära kunderna och stöda återförsäljarna, säger Mikko Laurila, Logsets försäljningsdirekr för Europa.

Sedan starten 1992 har Logset sålt maskiner till Sverige via återförsäljare. I och med nyetableringen kommer maskinförsäljningen till södra Sverige och Danmark att skötas via det nya försäljningsbolaget, som även kommer att fungera som stöd för återförsäljaren Sigsjö Maskin i norra Sverige.

Förhoppningen är att den nya etableringen ska öka försäljningen i både Sverige och Danmark. Försäljningschef blir Andreas From, 32, som i princip haft att göra med skogsmaskiner under hela sitt liv. Hans far var skogsmaskinsföretagare och stora maskiner, huvudsakligen inom skogsbranschen, har spelat framträdande roller även under Andreas Froms yrkesverksamma liv. De senaste fyra åren har han varit säljare hos Ponsse.

Jag har alltid varit intresserad av maskiner och via min far fick jag bekanta mig med skogsmaskinsbranschen. Jag vill ge Logset den chans som maskinerna förtjänar. Jag vill öka försäljningen av maskinerna i Sverige och Danmark, säger Andreas From.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.094