23948sdkhjf

Samarbete för ökad digitalisering

Bristande kommunikation kan medföra årliga kostnader för byggbransch och fastighetsförvaltare på upp till 60 miljarder kronor, enligt undersökningar som gjorts av Industrifakta och Svensk Byggtjänst. Undersökningarna har visserligen några år på nacken, men att det fortfarande brister i informationsflödet står helt klart även om inte minst digitaliseringsprocessen fortlöpande blir allt effektivare. Bland annat växer sig BIM (Building Information Management) allt starkare.

Och att digitalisering är nyckeln till ökat samarbete och därmed ökad effektivitet är de flesta överens om. Digitalisering är också den hörnsten som gör att Växjöbaserade Skymap Innovations byggt sin verksamhet och sitt tjänsteutbud genom att kombinera kompetens inom såväl mjukvaruutveckling som lantmäteri.

Den kompetensen ser ut att passa maskinstyrningsföretaget Moba Sweden som hand i handske.

Skymap känns väldigt likt Moba i sitt sätt att närma sig framtiden gällande BIM. Skymap vill vara en partner till sina kunder som hjälper till att effektivisera genom digitalisering, det är samma syn som vi har, säger Moba Swedens vd Patrik Wallgren.

Förhoppningen är att samarbetet ska medverka till ytterligare effektivisering av den svenska bygg- och anläggningsbranschen och därigenom bidra till förbättrad lönsamhet, bättre arbetsmiljö och inte minst, ökad hållbarhet.

Vi brinner starkt för framtiden och vill genom samarbetet med Skymap visa på vårt innovativa synsätt när det kommer till att lösa kundens problem, säger Patrik Wallgren.

Avsikten är att skapa en plattform som knyter samman branschen på ett enkelt och öppet sätt. Uppfattningen är att tjänsten stämmer väl överens med marknadens behov och därmed väl anpassad för framtiden. Båda bolagen ser detta första projekt som inledningen på ett långsiktigt samarbete.

– Tillsammans kan vi öka våra marknadsandelar i Sverige och bredda vår kundbas genom delaktighet mellan bolagen. Vi har liknande framtidsvisioner och kan tillsammans på ett bredare sätt påverka branschen att arbeta mer kostnadseffektivt och hållbart, säger Patrik Wallgren.

Jon Bengtsson, Skymap Innovations vd och medgrundare ser värdefulla synergieffekter även i andra avseenden.

– I samarbetet med Moba får vi ett partnerskap som gör att vi får ut den kunskap och kreativitet vi besitter, snabbare på marknaden. Det ger oss också ekonomiska möjligheter att utveckla oss vidare och skapa än mer kundnytta för slutanvändarna, säger han.

Bredare utbud när Novatron blev Moba Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156