23948sdkhjf

NCC byter ordförande

Alf Göransson ligger bra till för att bli ny ordförande i NCC, företages valberedning föreslår att han väljs till posten vid nästa ordinarie bolagsstämma.

NCC:s nuvarande styrelseordförande Tomas Billing har avböjt omval och en ny måste alltså vaskas fram.

Läs också: Bara bygga räcker inte

Företagets valberedning, som består av Viveca Ax:son Johnson (ordförande), styrelseordförande i Nordstjernan AB, Simon Blecher, förvaltare Carnegie Fonder, samt Anders Oscarsson, aktiechef AMF/AMF Fonder, föreslår nu att Alf Göransson blir Billings efterträdare.

– För valberedningen är det glädjande att kunna föreslå Alf Göransson till ny styrelseordförande. Alf har kunskap och erfarenhet som kommer att kunna bidra till ett ännu starkare NCC. Vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Tomas Billing för många år av värdefulla insatser. Tomas har varit ledamot sedan 1999 och ordförande sedan 2001, säger valberedningens ordförande Viveca Ax:son Johnson, i ett pressmeddelande.

Alf Göransson har varit både vd och koncernchef i NCC tidigare, han har också varit vd och koncernchef i Securitas och är i dagsläget styrelseordförande i Loomis och Axfast och styrelseledamot i Sweco, Attendo, Hexpol, Melker Schörling AB och Sandberg Development Group.

Alf Göransson är också, sedan 2019, ledamot i NCC:s styrelse.

Läs också: 700 meter lång kaj blir viktig milstolpe i Norrköping

Nästa ordinarie bolagsstämma äger rum den 1 april 2020.

I övrigt vill valberedningen låta omvälja flertalet ledamöter: Geir Magne Aarstad, Alf Göransson, Viveca Ax:son Johnson, Mats Jönsson, Birgit Nørgaard och Angela Langemar Olsson.

Ulla Litzén, har avböjt omval. Valberedningen vill därför välja in Simon de Château som ny styrelseledamot.

Simon de Château är styrelseledamot i Atrium Ljungberg, Willhem AB och Akka Egendom och har tidigare varit vd och koncernchef för Sveafastigheter och finansdirektör i Leimdörfer Real Estate Investment Bank .

– Valberedningen föreslår Simon de Château till ny styrelseledamot. Simon har en gedigen branscherfarenhet som vi bedömer kommer att vara värdefull i NCC:s styrelsearbete, säger Viveca Ax:son Johnson.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094