23948sdkhjf

Spårbyte för tunnelbane-vd

Johan Oscarsson övertar 3 mars 2020 uppdraget som vd för Strukton Rail AB efter Lars Schyllander, som varit tillförordnad vd sedan förre vd Robert Röder lämnade bolaget tidigare i år.

Med sin långa erfarenhet inom järnvägssektorn, sina starka ledaregenskaper och inte minst förmågan att bygga engagemang är han helt rätt person att leda Strukton Rail AB vidare i den intensiva utvecklingsresa som hela koncernen befinner sig i, säger styrelseordförande Jacob Zeeman.

Johan Oscarsson har i grunden en doktorsexamen inom hållfasthetslära och är för närvarande vd för MTR Tunnelbanan i Stockholm. Dessförinnan var han bland annat vd för MTR Tech.

– Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta jobba i en bransch där det satsas massor från politiskt håll och pratas mycket om hur viktig järnväg och tågtransporter är för en hållbar framtid, säger Johan Oscarsson.

Fram till tillträdesdatum fortsätter Lars Schyllander i rollen som tillförordnad vd för att därefter tillträda en ny befattning som underhållschef.

Strukton Rail AB är med cirka 950 anställda och en omsättning som 2018 uppgick till ungefär 2,3 miljarder kronor en av Sveriges största järnvägsentreprenörer. Företaget ingår i en koncern med 6 500 anställda som är verksamt i fem länder i Europa samt i USA och Australien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11