23948sdkhjf

Byggstart för efterlängtad bro

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Efter en försening på mer än fem år har byggandet av Skurubron äntligen kommit igång. Dagens bågbro från 1915 och tvillingbron från 1950-talet är inte dimensionerade för dagens trafikmängder och den nya bron är efterlängtad i snabbt växande Värmdö och Nacka.

Väg 222, Värmdöleden, är den huvudsakliga förbindelsen mellan Stockholm och de snabbt växande skärgårdskommunerna Nacka och Värmdö. Leden har motorvägsstandard förutom över Skurusundet där den vid det här laget drygt 100-åriga bron sett sina bästa dagar.

Diskussionerna om en ny bro har pågått i varje fall i ett par decennier, men förbindelsen har inte varit särskilt högt prioriterad från statens sida. 2009 träffade dock Nacka kommun ett avtal med dåvarande Vägverket som innebar att bygget skulle tidigareläggas till 2014 med motprestationen att en del av kostnaden skulle finansieras med hjälp av broavgifter.

Protester och överklaganden har dock bidragit till kraftiga förseningar och först i början på 2019 tecknades ett avtal med italienska Itinera om att bygga bron i en totalentreprenad för ungefär 800 miljoner kronor, inklusive bland annat trafikplatserna Skuru och Björknäs. Sedan dess har det gått ytterligare nästan ett år innan spaden sattes i jorden.

I och med den kraftiga förseningen anser kommunen att statens krav på bompengar är överspelat. Infrastrukturminister Tomas Eneroth klargjorde dock tidigare i höstas att beslutet om broavgifter står fast trots att det hunnit gå mer än ett decennium mellan avtal och byggstart.

Men oavsett kampen om vem som ska betala för bron så är spadtaget efterlängtat – framför allt av de som bor eller jobbar i Nacka och Värmdö.

Nacka växer starkt och trafiksystemet måste hänga med. Vi har efterfrågat denna bro i många år och välkomnar att den äntligen börjas byggas. Den förbättrar framkomligheten och gör att fler kommer till sina jobb i tid samtidigt som den möjliggör för vidare bostadsbyggande i Boo, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Den nya 317 meter långa bron får en segelfri höjd på 30 meter och byggs söder om den befintliga. Den danska arkitektbyrån Dissing + Weitling tog hem en projekttävling om brons utformning redan 2012 och har haft som uppgift att hitta en design som inte inkräktar på den skönhet som både naturen kring Skurusundet och den vackra bron från 1915 erbjuder. Andra kriterier som beaktades var trafiktekniska lösningar, kostnaden och genomförandet. I juryns motivering sades bland annat: "För en formsäker och vacker bro med ett tydligt grepp. Den smäckra brobanan bärs elegant upp av bropelarna som en servitör bär upp en bricka."

Den nya bron blir 30 meter bred, vilket ska räcka för motorvägsstandard med tre körfält i vardera riktningen, varav ett är till för kollektivtrafiken. Bropelare och landfästen gjuts av betong medan brodäcket med vägbana byggs helt i stål och tillverkas i delar som fraktas till byggarbetsplatsen där de svetsas ihop på plats.

– Nu pågår förberedande markarbeten och efter årsskiftet börjar vi med sprängningsarbeten, säger Trafikverkets projektledare Åse Wallin.

Därutöver ska trafikplatserna Skuru och Björknäs anpassas till den nya bron. Tidigt i projektet ingår även att förbättra för gång- och cykeltrafikanter samt åtgärder för hantering av dagvatten.

När den nya Skurubron är klar hösten 2022 inleds renoveringen av den befintliga bågbron i en entreprenad som handlas upp i ett senare skede. Den äldsta bron renoveras helt och blir en lokal vägbro över Skurusundet. Tvillingbron renoveras för att bli en åtta meter bred väg för gång- och cykeltrafikanter. En målsättning är att gång- och cykeltrafikanter ska få öppnare och ljusare passager under Värmdöleden. Enligt planerna ska allt vara färdigställt 2024.

När den befintliga Skurubron renoverats lämnas den över till kommunen som därmed övertar ansvaret och förvaltningen.

Läs mer om besvärligheterna inför kontraktsskrivningen här.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Reportage
Härligt, härligt – men farligt, farligt

Månader av planering innebar att varje kvart var noggrant inrutad – och så strular ett redskap. En defekt hammare fick pulsen att rusa innan förarna lyssnade sig fram till lösningen.

Bergbyggarna får mycket att göra

Närproducerade lastare klara för värmländskt rally

Ett halvt dussin skräddarsydda och närproducerade hjullastare har just överlämnats till Rally Sweden inför den svenska deltävlingen i rally-VM som körs 13-16 februari i värmländska och norska skogar.

Husqvarna väljer Åkerströms radiostyrning

Det blir Åkerströms som får leverera radiostyrningen till Husqvarnas nya mellanstora tvåvalsvält LP9505 som nu lanseras globalt. I första skedet rör det sig om en order värd cirka 1,5 miljoner kronor.

Internationellt sprängkort kan snart vara verklighet

Nyhetsbrev

Eleda shoppar vidare

Eleda Group växer vidare genom att förvärva samtliga aktier i Annebergs Bygg & Anläggning, som utför anläggningsarbeten i Hallands- och Göteborgsregionen.

Arkiv

Veckans tungviktare

Jättar som Epiroc, Caterpillar och Volvo har gjort ett tungt avtryck på veckans lista. De är dock inte ensamma i toppen och frågan är ju vem som hamnade överst. Svaret finns här!

Upphandlingsmiss kan stå kommun dyrt

Upphandlingen av en tillbyggnad till ett reningsverk kan bli dyrbar för Kristianstads kommun som, enligt Konkurrensverket, tecknade avtal med entreprenören utan att konkurrensutsätta uppdraget.

Siljums plogar röjer på Arlanda

Redan i fjol köpte Swedavia ett par av Siljums jätteplogar och nu ska fyra till levereras

”Vi tog upp det eftersom det finns en efterfrågan”

Klimatneutral läggning av kantsten

Platsgjuten kantsten har visat sig vara både ekonomiskt och tidsmässigt gynnsam för NCC i Danmark. Nu kommer dessutom signaler från Danmarks Tekniske Universitet om att metoden har stora miljömässiga fördelar.

Uppgraderad frontsop från Drivex

Kanonaden grundar för vindkraft

Kanonaden Entreprenad har fått Stena Renewables uppdrag att projektera och med start i vår bygga vägar, fundament och elnät för Vindpark Åby-Alebo som beskrivs som störst i sitt slag i södra Sverige.

När papper blir till jord

I Nordmaling pågår just nu ett pilotprojekt där målet är att tidigare outnyttjade restprodukter från pappersindustrin ska kunna användas vid framställning av jord.

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Hyundai svidar om

Igenkännande är något av nyckelordet när Hyundai nu lanserar en ny ”look” för sina steg V-anpassade hjullastare och grävmaskiner.

Dynapac utökar i Blekinge

Ausa tillverkar för JLG

När JLG kompletterar sin serie med teleskoplastare neråt är lösningen att låta Ausa tillverka den nya modellen i sin fabrik i Manresa, nära Barcelona.

Kraftigt ökad auktionsförsäljning

Mer än 47 000 maskiner, verktyg och fordon bytte ägare på Klaraviks auktionsplattform på nätet under 2019. Sammantaget innebar det en försäljning kring 1,5 miljarder kronor, nästan 60 procent mer än 2018.

”Det är viktigt att fortsätta arbetet”

Trots att ”vissa delar sticker ut kostnadsmässigt” strävar Trafikverket vidare med Ostlänken. Förhoppningen är att kunna kapa kostnader genom att bygga från rätt håll.

Världsunik Catgrävare banar väg i Sverige

Vid byggandet av en skogsväg, strax väster om Örnsköldsvik, används en väldigt speciell Cat-grävare – förmodligen ensam i sitt slag i världen. Ett specialbyggt schaktblad kombinerat med tiltrotator, snabbfäste och styrsystem ger maskinen helt nya kvaliteter.

Lambertsson fortsätter fossilfri satsning

Det började för bortåt 40 år sedan med utrustning för packning och betongbearbetning. Efter hand har maskinerna blivit större och fossilfri drift allt mer betydelsefull. Men rentalföretaget Lambertsson har förblivit en säker kund hos Wacker Neuson.

Tank för tio timmars oavbrutet läggande

Volvos nya hjulburna asfaltläggare utlovas komma lika väl till pass i ett litet bostadsområde som på ett stort landsvägsprojekt.

Världspremiär för "smart" borrigg i Aitik

I dagarna driftsätts de första i en helt ny generation borriggar i Aitik. Beställare är Norrbottens Bergteknik som förstärker sin maskinpark med fyra automationsklara Smart Roc D65 från Epiroc.

Peab bygger hotell i Örebro

Hon tar ledningen i Svenska Kraftnät

AI ska förebygga olyckor på byggen

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Wester till Svevia

Regummerat för mindre lastmaskiner

Mer effekt trots kompakt format

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Se alla Företagens egna nyheter

Gripen Wheels på vårvisning hos maskinsäljarna

Vilka produkter passar din snöskoter eller ATV?

DISAB stärker säljorganisationen

Motordrivna membranpumpar för industrin

Varningsfyr med magnetfot.

Tunn arbetsbelysning med komposithus

Tack för ditt besök på Automässan!

Nu presenterar Gripen Wheels "Team BKT Sweden, ATV" 2020!

Blixtljus med ultratunn design

Varningsljusramp med automatisk dimfunktion

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Uppdrag Förbifart Stockholm för Linotol Armerad betong

Bakljus LED

Tävlingsprogram: Steel Race Reuse 2020

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Välkommen Daniel

BKT Tires är med och räddar regnskogen i Amazonas.

Blinto fortsätter expandera

Varningsljus med 150 grader ljusspridning

Vi söker Ekonomiansvarig

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

För en säkrare arbetsplats

Så får du optimal uppsikt runt fordonet

Ett sortiment för allas behov

Håll våra vägar säkra

Sänd till en kollega

0.25