23948sdkhjf

De ropade hem mustaschmaskinen

Maskinias auktion till förmån för Mustaschkampen är avgjord och totalt 202 000 kronor skänks därmed till prostatacancerforskningen.

Under november kunde den som ville lägga bud på en mycket speciell maskin, Maskinia auktionerade ut en Doosan DX10z Blue Edition – en blåfolierad entonnare med tiltmellandel från RF System och skopor från Engcon.

Intresset var uppenbarligen stort, de sista minuterna livesändes på Facebook och budkriget var ett faktum, förklarar Maskinia som nu låter meddela att det vinnande budet lades av CN:s Gräv AB i Linköping.

-Vi på CN:s Gräv AB känner stor glädje och stolthet över att kunna bidra i kampen mot prostatacancer. En cancerform som drabbar många, även personer i vår omedelbara närhet. Tack Maskinia och övriga samarbetspartners för att ni bidrar i kampen, förklarar företagets representant i ett pressmeddelande.

Maskinen ska sättas i arbete i Östergötland med omnejd.

– Vi har vid ett antal tillfällen tittat på just denna modell och tyckte det var ett perfekt tillfälle att kombinera möjligheten att bidra i kampen mot cancer och samtidigt få chansen att kamma hem den mest överlägsna maskinen i sin klass. Vi är mer än nöjda!

Prostatacancerförbundet säger i en kommentar att bidraget på 202 000 kronor är generöst och att det kommer att gagna prostatcancerforskningen.

–  Nu kan vi öka ansträngningarna att finna botemedel för denna sjukdom, Sveriges vanligaste cancerdiagnos, som plågar många svenska män mellan 50–70 år, säger Kjell Brissman, ordförande Prostatacancerforbundet, i pressmeddelandet.

Maskinia är också nöjda med hur det hela slutade.

– Vi på Maskinia är mycket glada och stolta över att återigen kunna bidra till forskningen kring cancer. Vi tackar våra leverantörer och samarbetspartners för deras engagemang samt våra fantastiska kunder som deltog i budgivningen. Ett stort tack till CN:s Gräv AB för deras insats och grattis till en riktigt fin maskin, säger Daniel Gustavsson, Marknadsansvarig på Maskinia, i pressmeddelandet.

Auktionen genomfördes i samarbete med Klaravik, Engcon och RF System.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078