23948sdkhjf

Volvo fortsätter investera i autonom mobilitet

För att stå väl förberett inför en framtid med kraftigt ökade inslag av självkörande fordon och maskiner vill Volvo säkra tillgången till säkerhetscertifierad programvara för autonoma system. Därför investerar koncernen nu i det amerikanska programvaruföretaget Apex A1.

Det här är en investering i ett spännande företag som möjliggör förenklad utveckling av säkerhetscertifierade system, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd för Volvo Group Venture Capital och Senior Vice President för Volvo Group Connected Solutions.

Apex A1 har sedan 2017 sin bas i Palo Alto Silicon Valley. De Har specialiserat sig på programvaror för autonom mobilitet och Volvo är inte minst intresserat av företagets vidareutvecklade version av ett robotoperativsystem (ROS), en programvara med öppen källkod för robotsystem och autonoma system.

Denna version av ROS kommer, enligt Volvo, att ISO26262-certifieras enligt funktionell säkerhetsstandard och möjliggöra för företag att ta autonoma fordonsprojekt vidare till produktion.

Apex A1 har ett lovande produktutbud inom kommersiell distribution för autonoma system, säger Dan Tram, Investment Director inom Volvo Group Venture Capital och baserad i Silicon Valley.

Volvo Group Venture Capital har ambitionen att dels investera i innovativa och entreprenörsdrivna företag som ligger i framkant med produkter, tjänster och lösningar inom transport och infrastruktur och dels att stötta samarbeten mellan startup-företag och Volvokoncernen. Exempelvis investerades nyligen i Autotech Ventures – en amerikansk venture capital-fond, inriktad på startup-företag i transportsektorn. Läs mer här.

Huvudstrategin är att investeringarna ska bidra till att stärka Volvo Group inom segmenten självkörande lösningar, uppkopplade tjänster och elektrifiering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125