23948sdkhjf

NCC tar hem stort asfaltjobb i Norge

Beläggning av 90 000 ton asfalt och material till dammbyggnader ingår i ett treårigt uppdrag som NCC tagit hem i samband med byggandet av Nordøyvegen i Møre og Romsdal.

I Norge pågår ett gigantiskt projekt med målet att knyta samman och effektivisera vägnätet i de västra delarna av Norge som är närmast totalt söndersplittrat av en mängd fjordar. En av många efterlängtade satsningar är Nordøyvegen, nära Ålesund, som ska ge en fast förbindelse mellan de stora öarna i Nordøyane och med fastlandet. Innan det spektakulära projektet är slutfört handlar det om 13 kilometer väg under havet fördelat på tre tunnlar samt åtta kilometer väg ovan jord inklusive tre broar och en hel del mark som återvinns ur havet.

Enligt planen ska Nordøyvegen öppnas för trafik våren 2022 och själva byggandet genomförs i sex större entreprenader. NCC:s beställare är Skanska, som svarar för den huvudsakliga byggentreprenaden värd cirka 3,2 miljarder svenska kronor.

För NCC handlar det om ett tredelat uppdrag som inleds på sensommaren 2020 med leverans av material till dammbyggnader. I andra fasen rör det sig om fuktisolering av broar och slutligen blir det beläggningsarbeten som beräknas omfatta cirka 90 000 ton asfalt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109