23948sdkhjf

Svenska Maskinmässan varvar upp

Svenska Maskinmässan 2020 ska bli årets stora maskinhändelse lovar arrangörerna och lockar med stora utställningsytor, ett tre gånger så stort demoområde och mängder av maskinnyheter.

Julen står för dörren, men samtidigt som vi andra fokuserar på klappar och glögg är arrangörerna för nästa års största svenska maskinmässa i full gång med planeringen.

Svenska Maskinmässan arrangeras i början av juni 2020 och enligt de mässansvariga är förutsättningarna för en riktigt bra mässa mer än goda – på Solvalla ska det finnas drygt 50 000 kvadratmeter att ställa ut på och mer än 800 kommande maskinnyheter.

– Mässan har en kvalitetsstämpel i branschen, denna ska vi förvalta och självklart utveckla vidare. En av förutsättningarna för att lyckas med detta är ett nära samarbete med bransch- och arbetsgivarorganisationerna i bygg- och anläggningsbranschen, säger Gabriel Börjesson, mässansvarig.

Maskinentreprenörernas vd Hampe Mobärg gläds åt att hela branschen återigen kan samlas på Solvalla, han betraktar mässan som en viktig mötesplats.

Förutom att titta på alla produktnyheter är det viktigt att vi tar tillfället i akt och diskuterar branschens stora framtida utmaningar; Hur gör vi vår bransch attraktiv för nästa generation? Det är en rejäl utmaning eftersom söktrycket till våra utbildningar gått konstant nedåt under tio års tid!

Maskinleverantörernas ordförande Christer Söderberg ser också fram emot det som beskrivs som 2020 års stora maskinhändelse.

– Det upplägg på mässa som vi tillsammans skapat på Solvalla har hållit en hög nivå på innehåll och kvalitet. Det är viktigt att samla branschen och skapa förutsättningarna för gemensam diskussion och förståelse för vad som är våra framtida utmaningar. Vi har kompetens och resurs som en stor utmaning redan i dag och hur kommer det förändras med den nya teknik vi ser framför oss.

En fråga som kommit upp sedan sist är den om antalet demomaskiner på mässan och enligt Gabriel Börjesson är det mer än lugnt på den fronten.

Demoområdet kommer att vara tre gånger så stort som på föregående mässa, dessutom kommer många utställare ha demonstrationer i sina montrar. Jag utlovar att alla maskinälskare kan känna sig lugna, mässan kommer motsvara de högt ställda förväntningarna och lite därtill.

Fakta Svenska Maskinmässan

  • När: 4-6 juni 2020

  • Var: Solvalla, Stockholm

  • Utställare: medlemmarna i branschorganisationen MaskinLeverantörerna.

  • Arrangör: MaskinLeverantörerna i samarbete med eventbolaget At Event Sweden AB, i samråd med Maskinentreprenörerna.


Källa: Svenska Maskinmässan

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078