23948sdkhjf

Kynningsrud avyttrar prefabverksamheten

I samband med ett generationsskifte inom Kynningsrudkoncernen avyttras nu Kynningsrud Prefab för att koncentrera den kvarvarande verksamheten till affärsområdena kran, fastighet och bygg.

Kynningsrud Prefab som tillverkar och monterar betongelement för olika typer av byggnader förvärvas av byggmaterialkoncernen Heidelberg Cement. Företaget är väl etablerat på marknaden för betongelement i västra Sverige, södra Norge och Oslo med produktionsanläggningar i Uddevalla och Fredrikstad. Verksamheten har 350 medarbetare och omsätter årligen omkring 700 miljoner norska kronor.

Förvärvet genomförs genom förvärv av samtliga aktier i moderbolaget Kynningsrud Prefab Holding AS.

Den betongelementverksamhet som bedrivs inom Heidelberg Cement i norra Europa är samlad i bolaget Nordic Precast Group. Sedan tidigare ingår Abetong och Contigagruppen med verksamhet i Skandinavien, Tyskland, Polen och Lettland.

Med detta förvärv får vi en utökad geografisk täckning när det gäller prefab. Samtidigt blir vi mer flexibla tack vare fler fabriker, vilket kommer att gynna både verksamheten och våra kunder, säger Jan Lagerstedt, vd i Nordic Precast Group.

För säljaren har ambitionen varit att renodla verksamheten på ett sätt som möjliggör en fortsatt trygg och god utveckling för den del som avyttras.

– Vi planerar att fokusera mer på våra affärsområden för kran, fastighet och bygg framöver. Det känns bra att låta en aktör som Heidelberg Cement driva prefabverksamheten vidare eftersom det ger en grund för en fortsatt trygg och god utveckling, säger koncernchefen Pål Kynningsrud.

För att affären ska kunna slutföras krävs ett godkännande från konkurrensmyndigheterna i både Sverige och Norge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094