23948sdkhjf

Telematik i Volvos kompaktmaskiner

Volvo CE inför nu telematiksystemet Caretrack, inklusive ett treårigt grundabonnemang, som standard i kompaktgrävare från fem ton och uppåt samt i alla kompakta hjullastarmodeller i bland annat Europa. Ökad produktivitet och lönsamhet för användaren utlovas.

Med hjälp av telematiksystemet får användarna bland annat tillgång till funktioner för kartläggning och spårning, dagliga timmar och serviceöversikt. För vissa modeller erbjuds även mer avancerade driftdata, till exempel bränsleförbrukning och användningsgrad.

Tryggheten i att maskinerna är uppkopplade oavsett storlek gör att maskinägandet blir enklare och därmed mer lönsamt. Att våra kunder får bättre möjligheter att se hur maskinen presterar och deras behov av service via Caretrack ger förutsättningar för kostnadssänkningar, säger Martin Nyrén, produktägare servicemarknad hos Swecon.

I takt med att populationen av kompaktmaskiner anslutna till Caretrack växer räknar Volvo CE med att kunna bredda sitt utbud av tjänster specifikt för maskintypen.

Vi lever i en uppkopplad värld och det har aldrig funnits en bättre tid att göra verklig skillnad med hjälp av data. Genom att koppla upp maskiner – oavsett om de är kompakta eller inte – kan vi hjälpa kunderna att förbättra effektiviteten, drifttiden och lönsamheten i deras verksamheter, säger Ivona Baldyga, chef för produktivitets- och effektivitetstjänster i Volvo CE:s försäljningsregion EMEA.

Kompaktmaskinerna har en intressant målgrupp bland rentalföretagen och de förbättrade möjligheterna till uppkoppling kan tillföra värdefull information om exempelvis drifttid, total ägandekostnad och säkerhet, inte minst till företag med stora maskinflottor.

Att företagets ambitioner uppskattas av uthyrningsföretagen framgår bland annat av att Volvo CE förra året tilldelades ERA Technical Committee Award i Madrid för sitt kontinuerliga engagemang att tillgodose den europeiska uthyrningsbranschens behov och önskemål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094