23948sdkhjf

Dynapac utökar i Blekinge

Dynapac bygger ut sin fabrik i Karlskrona, flödet ska förbättras och monteringen effektiviseras.

Karlskrona. Dynapac har i dag fabriker över hela världen, företaget har produktionsenheter i både Kina, Indien, Brasilien och Tyskland.

Läs också: Nytändning för Dynapac

En av fabrikerna, med 235 anställda, är dock svensk. I Karlskronafabriken tillverkas Dynapacs vibrerande vältar, både tandemvältar och envalsvältar, samt en enda statisk – den statiska trevalsvälten.

Produkterna som tillverkas här är tänkta främst för de nordamerikanska, europeiska samt samt australiensiska marknaderna.

I Karlskrona finns också huvudkontoret och den huvudsakliga delen av företagets produktutvecklingsarbete sker här.

Här finns bland annat en fullskalig testanläggning under tak, som gör det möjligt för Dynapac att ta packningsprover och mäta prestanda på ett verkligt material.

Läs också: Sporrande konkurrens för Dynapac

– Här kan vi utvärdera vad maskinerna levererar, säger Fredrik Åkesson, produktansvarig för vältar.

I fabriken finns tre taktade linor, en för jordpackarna, en för de stora asfaltvältarna och en för de små.

Alla delar anländer till fabriken målade och klara, sedan monteras de ihop. I anläggningen finns också ett antal monteringsstationer, för specialprodukterna.

Fabriken är faktiskt under utbyggnad hösten 2019 – tanken är att utöka lagerytan och flytta och utöka de så kallade snabbköpen, där delar plockas till linor och stationer, för att på så sätt förbättra flödet.

– Vi kommer också att införa digitala instruktioner för monteringen, varje individ ska använda en platta där det finns information exakt om hur varje maskin ska byggas och utrustas, säger Fredrik Åkesson.

Utbyggnaden ska stå klar 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078